Wordt er rijst verbouwd in Nederland?

Ik was in Callantsoog. Toen we daar naartoe reden, zag ik naast de weg velden met "iets groenigs". Het meest opvallende aan die velden was, dat er een laag water in stond, en dat de velden door lage dijkjes waren omringd.

Het leken daardoor net rijstvelden.

Maar voor zover ik weet, wordt er in de omgeving van Callantsoog geen rijst verbouwd.

Wordt er tegenwoordig tóch rijst verbouwd in Nederland, of heb ik iets anders gezien? Als het om iets anders gaat: wat is de reden van het onder water zetten van die velden?

Toegevoegd na 2 minuten:
 
Ik heb niet goed op de route gelet, dus ik weet niet *precies* waar ik die velden zag. Het was met zekerheid in de omgeving van Callantsoog. Het zou in de buurt van 't Zand of Anna Paulowna geweest kunnen zijn - maar dat kan ik mis hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je een veld hebt gezien waar cranberries op worden verbouwd. Ik wist zelf niet dat die in water moeten staan (inderdaad met dijkjes eromheen), totdat ik farmville ging spelen op facebook :)

Rijst word vaak met veel water verbouwd (zie plaatje) en gebeurt in china. Ook zijn er veel mensen bij nodig, in china werken ze voor een laag loontje dus daar is het goedkoper om te doen dan in nederland.

De kans is vrij groot dat het "eerste beeld dat je zag", (nog) geen rijstteelt was. Toch is het ook in Holland wel mogelijk: "Rijstteelt in Nederland In de toekomst is rijstteelt in Nederland niet ondenkbaar. Water is er genoeg en Japanse onderzoekers hebben rijst gevonden die geteeld kan worden bij een week lang minimaal 19 graden tijdens de bloeitijd." bron: http://www.ophetland.tv/11737634/a/a/ Leuke site overigens en op het filmpje ernaast is te zien hoe dmv intussen de technologie de teelt niet eens meer zo arbeidsintensief hoeft te zijn ! Bovendien is inmiddels ook dit land bekend met de wadi's, een regenwater infiltratievoorziening, die kan zorgen voor meer continuïteit voor de teelt van bepaalde gewassen. Misschien zag je wel velden waar onlangs werd gerooid en erna worden de velden vaak extra "schoongespoeld" voor weer de volgende kweek van bepaalde bloemen of andere gewassen?