Wat is het verschil tussen een huwelijk en een samenlevingscontract

Wat zijn de grootste verschillen. En als je kinderen heb wat is van deze 2 dan het best om te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is het zo dat bij een huwelijk alles vanaf nu geregeld is (kinderen, erfenis, hypotheek enz), maar bij een samenlevingscontract moet je alle wijzigingen na het afsluiten steeds opnieuw laten opnemen in dat contract. Dus als je geen huis had, maar nu koopt, dan moet je dat erbijin laten schrijven, ook ieder kind moet apart erbijin opgenomen worden en dat is omslachtiger dan "even" in het trouwboekje laten bijschrijven.

Met een samenlevingscontract kan je makkelijk weer uit elkaar. Maar met huwelijk is het een beetje moeilijk denk ik...

Ik heb geen van beide en heb ik een dochter. Voor mij maakt het niets uit, voor mijn vrouw ook niet en voor mijn dochter ook niet. Mijn dochter heeft mijn achternaam.

http://www.bruidsplaza.nl/bruidsplaza.nsf/0/8C9FD0CBFFFE85BAC1256F430031AE4B?OpenDocument

bij een huwelijk is alles wettelijk geregeld voor je kinderen, bij samenlevingscontract, moet je het een en ander vastleggen mbt je kinderen.

als je niet getrouwd bent en je krijgt kinderen moet de vader de vrucht erkennen en dit gaat zelfs door tot justitie toen mijn vrouw zwanger was waren we nog niet getrouwd ik heb bij de gemeente een vruchterkenningsverklaring moeten afleggen en deze wordt doorgstuurd naar justitie ivm eventuele strafbare feiten en die moeten het ook goedkeuren

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100