Wat zijn de consequenties voor de kraanmachinist die de pilaar omstoote in het stadion van Twente waardoor er zoiets gebeurde?

Door de schadevergoeding van het gebouw zelf, en degene die is omgekomen en degene die gewond zijn?
Ik denk niet dat hij daarvoor verzekerd is, want ik denk dat het echt aan miljoenen schade is


Ps, ik weet dat het niet zeker is dat het door die kraanmachinist was
Maar ALS het wel zijn schuld is, wat zijn dan se consequenties voor hem?

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien is hij voor zoiets dergelijks verzekerd, dat kan. Maar vaak is het het bedrijf waarvoor hij werkt dat verantwoordelijk is in zo'n situatie. De schadeclaims zullen als eerste naar het bouwbedrijf gaan. Waarschijnlijk zal het bouwbedrijf ook wel iets met de machinist "regelen". Als hij verantwoordelijk is zullen er toch zeker consequenties voor hem zijn, en hij zal sowieso zn baan kwijt raken. p.s. Ik heb nergens gelezen dat hij verantwoordelijk was..?

Het is niet de kraanmachinist, maar zijn werkgever die is ingehuurd door de eigenaar van het stadion. Dus als er iets fout gaat bij de verbouwing is het bedrijf waarvoor de kraanmachinist werkt verantwoordelijk. De kraanmachinist zelf kan hooguit ontslagen worden.

Als de kraanmachinist grote nalatigheid toegerekend kan worden dan kan hij een groot probleem hebben. Als dit niet zo is dan wordt de schade op de aannemer en dus zijn verzekering verhaalt. Zie het als een buschauffeur die iemand onder werktijd heeft aangereden. Als hij bv gedronken heeft dan zal hij verantwoordelijk worden gehouden. In het andere geval betaald de verzekeringsmaatschappij van het busbedrijf de schade. Wat de precieze consequenties zijn is moeilijk te zeggen want het kan erg ingewikkeld worden. Wie houdt wie verantwoordelijk. De opdrachtgever zal waarschijnlijk bij de aannemer aankloppen omdat die verzekerd is en een dikkere portemonnee heeft dan de kraanmachinist.