Hoe kan ik mijn buren vragen om een beetje rekening met elkaar te houden?

De buren hebben een nieuwe bbq gekocht. Door de wind belanden de asdeeltjes bij ons op het terras, met als gevolg dat wij niet meer buiten kunnen zitten.

Weet jij het antwoord?

/2500

Door aan te bellen en het onderwerp bespreekbaar maken. Of de vraag andersom stellen, word jij blij als jij aan het barbequen bent en de buurman doet ineens moeilijk. Als je aanbelt kun je ook gelijk vragen of je mee mag doen ;)

Je zou heel vriendelijk kunnen vragen of de de bbq op een andere plek willen zetten omdat jullie last hebben van de as. Op zich lijkt me dat niet zo moeilijk, tenzij jullie veel klagen over jullie buren, misschien dat ze dan denken Ha, daar heb je hun ook weer te zeuren. communiceren, dat is het alle belangrijkste

in principe is het heel simpel: je vraagt gewoon of hun rekening kunnen houden , want als jij hier aan gaat irriteren en hun weten het niet , dan krijg je misschien zo nog ruzie ook , dus maak het bespreekbaar

De buren zullen toch niet elke dag barbecuen? Je kan vragen wanneer ze een bbc gaan houden. Doe dan zelf iets anders in plaats van je in de tuin te gaan ergeren. Doe een leuk terrasje of een etentje buitenshuis. De volgende keer hebben ze misschien wel last van jou als je op een keer eens een feestje wil houden. Verdraagzaamheid is nu eenmaal nodig als je in goede verstandhouding met je buren wil leven.

Ik had hetzelfde probleem met mijn onderburen. Vorig jaar knalde ik met veel lawaai mijn ramen dicht als subtiele hint, of ik ging de stank bespreken met mijn bezoek. Op een gegeven moment heb ik ze gevraagd of ze hun vuurkorf alleen door de week wilden gebruiken, want dan was ik niet thuis. Daar konden we toen redelijke afspraken over maken. Mijn aegumenten waren de geur, en dat ik ook graag buiten wilde zitten zonder uitgerookt te worden, én juist als het wat frisser was wilde ik mijn balkondeuren open zodat de hitte yit huis kon. Dit jaar, bij de 2de stanksensatie ben ik op de onderbuurvrouw afgestapt en heb ik gevraagd of zij ook zo'n last hadden gehad van de buren, want nee, ik geloof niet dat zij het waren want wij hielden immers goed rekening met elkaar. 2 dagen later nodigde ze me uit op de koffie en hebben we afspraken gemaakt. Gaat nu heel goed. Zorg dat je weet wat jij wel en nuwt wil met goede argumwbten, kom gen daarin ook tegemoet (zo gek is t niet om te bbq-en en maak er concrete afspraken over. Bv niet elk weekend, niet voor 20 uur, dat ze je even inseinen, etc. Succes!!!

Niet meteen agressief reageren. Probeer het eerst vriendelijk op te lossen, vragen om alleen te barbecuen als de wind de andere kant opstaat of de bbq te verzetten.

Spontaan zeggen van: hey, als de bbq aangaat, zullen WE dan even een windschermpje of een zeiltje spannen zodat de as niet deze kant opwaait? En als je de bbq toch in de fik steekt, kunnen onze speklappies dan ook even mee bakken? Heb je gelijk een leuke aanleiding om even gezellig bijelkaar te zitten.......als je dat gezellig zou vinden dan. Rustig en kalm blijven idd geval.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100