Wat zijn werkdagen?

Deze vraag komt in mij op naar aanleiding van een andere vraag, waar iemand iets besteld heeft op zaterdag voor 22.00 uur.

Volgens de openingstijden werken ze bij die webshop ook op zaterdag.
Valt in dat geval zaterdag ook onder de werkdagen?

Wiki vermeldt het volgende:
"Een werkdag is een dag waarop wordt gewerkt. In de meeste westerse culturen wordt hiermee een van de dagen van maandag tot en met vrijdag bedoeld, oftewel alle dagen behalve het weekend."

Met de uitleg van wiki zou je dus eigenlijk beide kanten uitkunnen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Helemaal los van het feit dat we tegenwoordig een 24-uurs-economie hebben en mensen op alle mogelijke dagen van de week kunnen werken, houden we toch voor de duidelijkheid vast aan het systeem van werkdagen (maandag t/m vrijdag) en weekend (zaterdag en zondag) alsook het begrip ' kantoortijden' (9 tot 5) danwel winkelsluitingstijden ( 6 uur, plus de zaterdag tot 5 uur en een koopavond tot 9 uur). Los van het feit dus dat ze vaak helemaal geen hout meer snijden, zijn het nog steeds ingebrugerde begrippen, waar zelfs jonkies die nooit echt die vaste tijden hebben meegemaakt mee vertrouwd zijn. Historische begrippen dus inmiddels bijna. Een discussie met ; ja, maar ik werk op zaterdag en zondag DUS dat zijn ook werkdagen DUS ik wil mijn op vrijdag bestelde pakketje ' binnen drie werkdagen' op maandag hebben., ga je dus ALTIJD verliezen.

Maandag tm vrijdag

Die webshop kan wel op zaterdag werken, maar als ze hun pakketten via de post versturen kunnen die maandagochtend pas naar het postkantoor, dus heb je ze dinsdag pas in huis. Dus zeker voor bezorging zou ik werkdagen rekenen van maandag t/m vrijdag

De dagen waarop men werkt, of schooldagen. Dus maandag t/m vrijdag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100