Is een geloof pas een geloof als meerdere mensen iets geloven, of is een geloof eigenlijk niets.

Een geloof is een gedachte dat er iets is ,maar is een gedachte eigenlijk iets?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je vraag klinkt sterk overeenkomstig eerdere vragen van anderen (de opzet hiervan). Je haalt namelijk wat dingen bij elkaar die op zich de vraag OF voor de ene categorie maken OF voor een andere: Gaan we het over het geloof hebben, zou hij onder Spiritualiteit of Godsdienst vallen, anders onder Psychologie. Geloof begint bij 1 persoon. Zodra je als persoon een kijk hebt op de wereld, is dat jouw geloof, jouw overtuiging. Dit kan gepaard gaan met het gevoel dat er iets hogers moet zijn of een realisatie/geloof dat er een bepaalde doelstelling zit in de realiteit. Er hoeven dus niet meerdere mensen bij aan te pas te komen. Je vraag of geloof een gedachte is, is te beantwoorden met: Ja, alles wat je bedenkt is een gedachte. Echter gaat het bij geloof om de emotionele stabiliteit die je er uit kunt halen.

Nee hoor, stel, je gelooft dat drie keer aan je rechter oorlel trekken om exact 12 uur jou geluk zal brengen... Dat is een geloof die je zelf hebt bedacht. Je hoeft dat geloof niet te delen met anderen, maar gaat et eerst uittesten. Als er dan vervolgens iets gebeurt dat jij als een gelukkige gebeurtenis ziet, dan kan het geloof in het geluksbrengen van drie keer aan je oorlel trekken sterker worden. Het is aan jou om de door jouw gevonden methode om geluk te ktijgen te delen met anderen. Als je dat doet, dan kan jouw persoonlijke geloof een geloof van meerdere mensen worden. Dit is in een notedop hoe religies ontstaan.

Je zou eigenlijk eens het boek "Kleingoderij" van Terry Prachett moeten lezen. Daarin wordt je vraag helemaal beantwoord, en het is nog grappig om te lezen ook.