Wat wordt of kan de kapitein van het verongelukte schip in Zuid-Korea worden verweten?

Als de kapitein langer had gewacht om het schip te verlaten, was hij er waarschijnlijk niet meer geweest. Ieder vecht voor zijn/haar leven.

Weet jij het antwoord?

/2500

De 69-jarige kapitein ligt zwaar onder vuur omdat hij het zinkende schip had verlaten terwijl er nog honderden personen aan boord waren en niet konden ontsnappen. Gisteren werd hij samen met twee bemanningsleden aangehouden. Hij wordt onder meer beschuldigd van nalatigheid en de overtreding van de maritieme regelgeving. Ook zou hij geen hulp gevraagd hebben aan andere schepen.

Bronnen:
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/buit...

Verschillende dingen, onder andere: * Dat hij de evacuatie vertraagd heeft / te laat heeft opgestart * Dat hij (te) onervaren mensen aan het roer liet staan * Dat hij geen leiding heeft gegeven bij de evacuatie Vooral het iedereen vecht voor zijn/haar eigen leven is in crisis situaties juist meestal het grote probleem. Bij een ordelijke goed uitgevoerde strak geleide evacuatie waren waarschijnlijk veel meer mensen gered. En als eindverantwoordelijke had hij daar juist voor moeten zorgen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100