Waarom heeft Bin Laden een zeemansgraf gekregen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ze konden het lichaam niet begraven, want dan zou die plek een bedevaartsoord worden. Zo'n bedevaartsoord zou een verzamelplek kunnen worden van het agressieve deel van de moslimgemeenschap. Dat geeft alleen maar extra risico's. Ze hadden het lichaam kunnen verbranden / cremeren. Voor grote delen van de moslims zou dat echter uitermate beledigend zijn, zelfs een grote zonde. Dat zou zoveel woede kunnen veroorzaken, dat veel gematigde moslims in extremisten zouden kunnen veranderen. Ook dat zou dus ongewenst zijn. Een zeemansgraf op een onbekende plek, die ook nog eens niet-bezoekbaar is, was de beste optie.

De Amerikanen willen op deze manier voorkomen dat zijn graf een bedevaartsoord wordt voor gelijkgezinden.

om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartsoort wordt. Ditis namelijk ook het geval met het graf van Saddam Houssein.

Bronnen:
http://www.google.nl/search?q=zeemansgraf+...

Zo wordt zijn graf geen bedevaartsoord en op deze manier is hij volgens de de regels van de islam ook binnen 24 uur gewassen en begraven. Natuurlijk zullen mensen over de begrafenis vallen, maar die vinden altijd wel een reden tot mekka, ehm mekkeren. ;-) Een andere begraafplaats zou je lang kunnen stilhouden, maar ooit komt dat toch uit en dan zit je ermee. Op zich is het goed dat men het gelijk zo geregeld heeft... als men het dan ook echt zo geregeld heeft.

Om verder te kunnen blijven gaan met onderduiken. Toegevoegd na 2 minuten: Even serieus: hierboven staan de argumenten al genoemd als dat ze de islamitische tradities in ere hebben willen houden en hem dus binnen 24 uur "begraven" wilden hebben en om te voorkomen dat zijn graf een bedevaartsoord wordt. Daarnaast heb je nog een groep complotdenkers, waaronder mijn collega uit Afghanistan. Zij zeggen dat Osama in 2006 al gedood is, dat was bewezen met foto's uit Pakistan. Foto's waarvan de Pakistaanse regering een dag later gezegd hebben dat die gephotoshopt zijn. Deze complotdenkers zeggen dat hij dus al lang dood is, maar dat het nu beter uitkomt. Tja en als je geen lijk kunt tonen is het makkelijker om hem dan meer in zee te hebben geworpen. Ook het feit dat er geen foto's vrijgegeven worden omdat deze "te gruwelijk" zouden zijn doet dit complot staven. Meestal schuwen ze in Amerika niet om gruwelijke beelden vrij te geven.

Dat heeft men gedaan om een gehaaide Arabische handelaar de kans te geven flesje met water uit de Arabische zee te gaan verkopen, of misschien doen de yankees het zelf wel! Booming business.