Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

hoe betaal je een miljard euro boete?

bijv. de enorme boetes van de EU aan microsoft of intel.

hoe wordt dat betaald? vast niet dmv een acceptgiro.

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
952

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Gewoon banktransacties onder leiding van een of andere nationale bank? Grote banken en andere beurshandelaren handelen dagelijks internationaal met miljarden!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Het is niet zo ingewikkeld als je misschien denkt. Je krijgt een brief dat je moet betalen. (Het drukken van een acceptgiro is onhandig voor deze eenmalige gevallen, en overigens ook onbruikbaar voor internationale betalingen.) Vervolgens geef je de bank opdracht om het geld over te maken. Eigenlijk net zoals dat bij ons gaat, maar dan met grotere bedragen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
en zo'n bedrijf heeft zo'n bedrag ergens gewoon op een rekening staan?
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
Ja hoor. Apple heeft bijvoorbeeld $60.000.000.000 op de bank staan. Elk groot bedrijf heeft een flinke liquide reserve nodig, juist om op een flexibele manier te kunnen functioneren, en kan dus best een boete ten grootte van bijv. de jaarwinst betalen. Een bedrijf dat dat niet kan, zou bij de kleinste tegenslag al in de problemen zijn (geld moeten lenen, of bedrijfsonderdelen moeten verkopen om aan contact geld te komen).

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding