Is een postcode zonder de letters gebonden aan 1 woonplaats?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, of aan een gedeelte van de woonplaats, een ander deel van de woonplaats heeft dan de eerste drie cijfers hetzelfde en het laatste cijfer verschilt dan

Ja, sterker nog, zelfs aan een paar straten of een wijk. Grotere plaatsen hebben meerdere reeksen postcodes. De letters geven dan specifiek één straat in dat gebied aan. Vaak opeenvolgende voor even en oneven nummers.

Meestal wel maar niet altijd De plaatsjes Spannenburg en Tjerkgaast hebben als cijfertjes 8522 Wel gaat een postcode (de cijfertjes) nooit over een gemeentegrens. (beide liggen in de gemeente Skarsterlân)

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Postcodes_in_...

De eerste 2 cijfers geven de regio aan, de tweede 2 cijfers de wijk. De letters geven de buurt en de straat aan. Individuele straten hebben ook vaak verschillende postcodes voor de even en de oneven straatkant. Ook zijn veel straten verder verdeeld in stukken die voor de postbezorging een eenheid vormen. Samen met het huisnummer vormt de Nederlandse postcode een unieke code voor elk adres. Het numerieke deel van 2 verschillende dorpen is altijd verschillend. Zodoende kan hieruit de plaatsnaam worden afgeleid. Hebben 2 of meer dorpen één gemeenschappelijk postkantoor, dan komen meestal dezelfde letters maar één keer voor. Twee verschillende straten hebben haast altijd een verschillende postcode. Er bestaan echter vele duizenden postcodes die voor meer verschillende straten gebruikt worden. In al deze gevallen geldt dat de straten geen gemeenschappelijke huisnummers hebben, zodat de combinatie van huisnummer en postcode nog steeds uniek is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100