Wat is het verschil tussen een Reclame en Advertentie?

...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een advertentie is een onderdeel van reclame. Reclame is een verzamelnaam voor alles wat je doet om je doelgroep te bereiken.

Reclame is een vorm van communicatie met het doel potentiële klanten over te halen tot aanschaf van producten en diensten. Een advertentie is een publicatie die bedoeld is de lezer ervan te verleiden tot een bepaalde actie, zoals het kopen van een product Een advertentie is dus een vorm van reclame.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Advertentie
http://nl.wikipedia.org/wiki/Reclame

Een advertentie is in elk geval schriftelijke. Reclame kan ook auditief (radio) of audiovisueel (televisie, internet) zijn. In tijdschriften en kranten staan ook wel advertenties die niet alleen reclame bevatten, maar ook of alleen maar informatie geven. Reclame is echt alleen om iets te promoten. Je kunt ook een advertentie plaatsen om personeel te zoeken; dat is dus geen reclame. Toegevoegd na 46 seconden: schriftelijke = schriftelijk.

Reclame kan van alles zijn.. zoals een filmpje, poster etc. Advertentie ook.. bijvoorbeeld een rouwadvertentie.. Daar tussen zitten wel verschillen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100