zoon van 20 wil een opleiding gaan doen. hij werkt al en heeft een inkomen van rond de 550 euro. Ik betaal nog kind. ali van 360

Ik betaal dus nog alimentatie voor hem nu wil mijn exvrouw de opleiding niet betalen. Ik heb dus 2 vragen moet ik nog alimentatie betalen aan mijn ex. vraag 2 : kan ik het voortaan ook naar mijn zoon overmaken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je zoon is wettelijk gezien volwassen, als hij een eigen rekening heeft kun je het daar naartoe overmaken. kinderalimentatie is verplicht tot het 18e jaar. info: Hoe lang duurt kinderalimentatie? De biologische vader en moeder hebben een onderhoudsplicht tot het kind de leeftijd van 21 jaar bereikt. Ook als je geen ouderlijk gezag hebt, geen omgang met de kinderen hebt, of je ex, bij wie de kinderen wonen, hertrouwd is met een ander. Totdat het kind de leeftijd van 18 jaar heeft bereikt, heeft de verzorgende ouder recht op de kinderalimentatie. Jongmeerderjarige kinderen (van 18-21 jaar) hebben een zelfstandig recht op een bijdrage in de kosten van levensonderhoud en studie. Meestal wordt dit echter wel aan de verzorgende ouder betaald.

Je mag vanaf de 18de levensjaar de allimentatie direct overmaken naar je kind (eigen ervaring)