Hoe kan ik het beste ontslag nemen?

Ik heb nu een bijbaan (zaterdags) maar ik zie het echt niet meer zitten. Mijn baas is echt heel chagrijnig en helemaal niet aardig. Nu wil ik dus telefonisch ontslag nemen maar ik vind het best moeilijk en eng. Wat is de beste manier om dit te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou ook gewoon eerlijk zijn. Is misschien heel erg moeilijk. Maar je hoeft niet perse te zeggen wat het om hem gaat. Wie weet waarom hij chagrijnig is, of dat hij misschien zo zijn eigen problemen heeft. Het gaat om jou, jij wil weg en als je het hebt gedaan is de kans groter dat je je heel erg trots voelt dat je het toch maar even hebt gedaan. En dan heb je niks meer met je baas te maken en zit jij weer lekker in je vel. Zijn nare trekjes en zorgen vooral lekker bij hem laten!

Zeg dat je niet meer kan werken wegens drukte met school..

Natuurlijk erg moeilijk maar het beste is om het gewoon mondeling te doen en de reden erbij vermelden. Je hebt in ieder geval niets te verliezen: jou ontslaan heeft geen meerwaarde want je wilt toch weg en er zit geen WW ofzo aan vast. |Telefonisch is in ieder geval geen goeie optie. Eerlijkheid duurt het langst en misschien valt die baas uiteindelijk wel mee als je eerlijk verteld waarom je weg wilt. Anders heb je altijd nog kans dat je baas er over nadenkt en anderen beter gaat behandelen en minder chagrijnig doet.

Mocht je in een supermarkt of andere zaak werken waar een intercom is, pak dan de microfoon en vertel aan iedereen waarom je ontslag neemt. Vertel dan ook dat jouw baas een l*l is en vooral ook waarom hij dat is.

Probeer eerst een oplossing, loop niet meteen weg voor dit probleem. Je blijft dit in je hele leven hebben dat je mensen tegen komt die je niet aardig vind maar waar je toch mee te maken hebt. Misschien is er prive bij jou baas wel het een en ander niet goed. Heb begrip voor de rede (die je vaak niet weet) waarom iemand chagrijnig is. Wil je toch echt weg. Schrijf dan een nette officiele ontslagbrief en ligt deze mondeling toe. En wees eerlijk zeg wat je dwars zit. Dat is ook voor je zelf prettiger als je eerlijk kan zijn tegen andere en dus tegen jezelf! Succes. Toegevoegd na 4 minuten: Maar door de telefoon zou ik het absoluut niet doen. Dit is echt niet netjes en dit zal voor hem ook rede zijn nog extra boos te kunnen worden. Vraag een gesprek met hem aan, vraag even tijd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100