Is een 19-jarige een pedofiel als hij een relatie aangaat met iemand van 16 (enkel 3 jaartjes verschil)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, er moet een minimaal leeftijdverschil zijn van 5 jaar

Bronnen:
http://nl.m.wikipedia.org/wiki/Pedofilie

hij zal geen pedofiel zijn hoor. er zijn zat andere mensen met leeftijdsverschil. en anders nu lijkt het mischien een beetje vreemd maar later merk je niets meer van dat kleine leeftijds verschil. niets aan de hand dus ^^ hopelijk heb je er wat aan

Nee. Een pedofiel is een (volwassen) man (19 zou net kunnen) die seksueel aangetrokken wordt door kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn, liefst nog prepuberaal. Dat zijn meisjes van 16 in de regel beslist niet ; integendeel. Hij is gewoon verliefd op iemand van ongeveer zijn eigen leeftijd / geestelijk vergelijkbaar volwassen) en daar is niks mis mee. Zelfs een man van , pakweg, 22 die op meisjes van 16 valt, kun je niet als pedofiel bestempelen. (Of een man van 60 die op 'meisjes' van 25 valt). Maar een knul van 15 die al achter meisjes van 10, 11 aangaat......daar zou ik me toch een beetje ongerust over maken. Het is vooral de leeftijd van het KIND (met de nadruk op KIND) die bepaalt of de gevoelens van de man in kwestie als pedofiel bestempeld kunnen worden.

Nee, want ten eerste mag je vanaf je 16e in Nederland zelf uitmaken met wie je wat uitvreet op seksueel gebied (even kort door de bocht, het mag natuurlijk nog steeds niet met gezinsleden en leraren etc), en ten tweede valt een pedofiel op kinderen, die dus nog niet de puberteit bereikt hebben.

het probleem met al die heisa rond het seksueel misbruik van minderjarigen maakt dat mensen op de duur overal gevaren gaan zien. ik praat seksueel misbruik helemaal niet goed voor alle duidelijkheid, en vind het ook belangrijk dat het aan het licht komt, ook via de media. maar nieuws in de media is onderhevig aan "mode". is bv. seksueel misbruik "hot" dus je leest er mega veel over. als dan binnen een maand "overval op bejaarden" hot is, of "ongevallen met fietsers zonder fietslicht" of "het gevaar bij het eten van kaas van rauwe melk" etc.... zal seksueel misbruik plots minder in de media verschijnen. Een journaal is zo opgemaakt dat het lijkt alsof je naar een spannende serie kijkt : elke aflevering brengt iets nieuws wat je aan het topje van je stoel doet belanden. Dat wordt heel goed uitgekiend, omdat er natuurlijk mensen moeten zijn die een abonnement nemen op een krant. en ook de televisiezenders moeten hun kijkcijfers waarmaken. In mijn jonge tijd had ik als "minderjarige" liefjes van 16, 18, 20 etc jaar. We waren verliefd en hadden het even fijn samen. Niemand dacht aan "aha, daar loopt toch wel een minderjarige met een meerderjarige". Mijn zus is met 17 verliefd geworden op een man van 47. Toen hebben wij ook nooit te horen gekregen "oh jee, een pedofiel". Men had het meer over de generatiekloof en dat mn zus nog te jong was om zich zo stevig te binden (huwen) zoals die man het voor ogen had. Om maar te zeggen : we moeten niet bij elk leeftijdsverschil de pedofielenbril opzetten omdat dit overal lang en breed uitgesmeerd werd in de media. Op verliefdheid staat geen leeftijd, en binnen bepaalde grenzen moet dit ook niet worden geproblematiseerd. Ik bedoel : .... met zestien weet je in een groot deel van de gevallen wel al waar de klepel hangt.

Volgens de letter van de wet is het meisje minderjarig, en dus zou de man van 19 strafbaar zijn als hij seks met haar heeft. Maar dit kan alleen maar een probleem worden als het meisje van mening zou veranderen en aangifte doet van misbruik. Zolang dat niet gebeurt blijft het Nederlandse uitgangspunt dat een meisje van 16-18 -hoewel wettelijk minderjarig- niet in de leeftijd is dat ze hoe dan ook beschermd moet worden. Dus de politie zal echt niets doen als een 16- en een 19-jarige een relatie hebben. Ze gaan in zo'n geval alleen iets doen als er een aangifte over binnen komt (van het meisje misschien, of van haar ouders). Wat je alleen echt helemaal niet moet doen is foto's of filmpjes publiceren waarin het meisje te zien is in een seksuele handeling, want dat is en blijft dan het produceren en het verspreiden van kinderporno. En wat dat pedofiel zijn betreft: als jij de 19-jarige bent en verliefd bent op je 16-jarig vriendinnetje dan ben je echt geen pedofiel hoor. Als je 91 was dan zou het anders zijn;) Toegevoegd na 18 minuten: Betreffende artikelen uit Wetboek van Strafrecht: Voor wat betreft foto's films http://www.wetboek-online.nl/wet/Wetboek%20van%20Strafrecht.html#2735 voor wat betreft de foto's en films: artikelen 240a en 240b in artikelen 245 en 247 zie je de grens van 16 jaar artikelen 248 a b en c hebben het over seksuele handelingen met iemand van onder de 18 Zoals je ziet wordt er nergens gerept over leeftijdsverschillen e.d, zoals in sommige antwoorden hier wordt genoemd.

Volgens de letter van de wet ben je wel strafbaar als je als meerderjarige sex hebt met een minderjarige. Wil je het label pedofiel krijgen is er wel meer voor nodig dan sec een (liefdes)relatie. Daar staat tegenover dat wanneer jullie al een relatie hadden en ook al sex hadden voordat één van de partners meerderjarig werd je in de geest van de wet niet strafbaar bent. De verhoudingen zijn immers niet veranderd en op de dag dat je meerderjarig bent geworden ben je niet in een keer een totaal ander persoon geworden.

De echte pedofiel(M/V) raakt opgewonden van kinderlichaampjes en de pedosexueel vergrijpt en verlustigt zich daaraan. 16 jarige meiden zijn tegenwoordig vrouwen met alles erop en eraan, mentaal en fysiek ongeveer twee jaar OUDER dan jongens van dezelfde leeftijd.. De combinatie tussen een jongen van 19 en een meisje van 16 is biologisch gezien daarom niet zo vreemd. Helaas is de wet weinig gedifferentieerd wat betreft de term pedofiel. Men heeft dat iets genuanceerd door meisjes van 16 met eigen instemming en die van haar ouders (sexuele) omgang met een 18+ er toe te staan. Het blijft echter een heikele zaak, raakt het uit dan kan ze met hulp van haar ouders de man alsnog voor van alles en nog wat aanklagen, niet zelden met succes. Ik heb dit soort zaken van dichtbij meegemaakt omdat we pleegkinderen opvangen die oa. sexueel mishandeld zijn. Het gebeurt dan soms ook dat die meisjes, 16 +, niet zelden zeer aantrekkelijk zich op mij richten als man. Ze vragen dan of ik hen mooi vind en daar lieg ik niet over maar leg uit dat ik geen goede vader zou zijn en mijn vrouw echt verdriet zou doen als ik toe zou geven aan hun wens. Dat ik hen op dat moment niet hard aanpak is omdat ik ze niet wil beschadigen, beledigen maar hen bevestig in het beeld dat ze aantrekkelijk zijn (de moeite waard) maar dat ik hun voortgang ernstig zou belemmeren voor 10 minuten "pret" plat gezegd. Vergis je overigens niet in de impact die zo een meisje veroorzaakt. Ze presenteren zich op het bevalligst en ik ben blij dat God's Geest mij de kracht geeft om juist te handelen. Het is dus een serieuze verleiding. Inderdaad zij ze dan zo'n 16-18 jaar maar ook een persoon met verlengde pleegzorg die 18+ is, daar hoor je als hulpverlener van af te blijven!!. Vertaald naar de vraag, onder strikte voorwaarden kan een meisje van ECHT MINIMAAL 16 een relatie met een 19 jarige man aangaan wanneer van dwang, manipulatie etc geen sprake is. En nogmaals, ook niet pedofiele mensen vallen op knappe 16+ ers met volgroeid lichaam. Pas wel op, ook 13 jarigen meisjes kunnen zich geloofwaardig als 16-18+ presenteren. Vraag op een of andere wijze om bewijs van hun echte leeftijd en denk niet met je onderdeel, velen hebben daar de gevolgen van ondervonden. Ook voor de jongere is een relatie uiterst ongewenst maar daar komen ze vaak veel later achter.

Nee, want vanaf twaalf jaar houdt de psychiatrische grens van pedofilie op en begint efebofilie. Dat is e seksuele voorkeur van een volwassene voor een puber.

Een jongen van 19 jaar kan verliefd zijn op een meisje van hun16 zonder dat het puur om seksuele gevoelens gaat. In dat geval hebben we het niet over een pedofiel. Mensen zien alleen een volwassene - minderjarige maar het verschil in leeftijd is 3 jaartjes, ze vallen in dezelfde leeftijdsgroep, daarom hebben we het hier niet over een pedofiel. Een pedofiel is een volwassen persoon die zich aangetrokken voelt tot kinderen die nog niet geslachtsrijp zijn, het onschuldige kindje dus. Pedofielen kunnen verschillende redenen hebben geslachtsonrijpe kinderen seksueel aantrekkelijker te vinden dan volwassenen, zoals seksueel misbruik als kind (de pedofiel is bang voor dominante sekspartner en bij een kind heeft hij/zij die angst niet). Het kan gewoon een seksuele voorkeur zijn, of te dominante ouders. Deze jongen van volwassenen 19 heeft gewoon een relatie met een meisje van volwassenen3 jaar jonger wat net zo goed een meisje van ook 19 had kunnen zijn, maar ze is gewoon nog maar ze16. Wel vreemd zou het zijn als het meisje in kwestie 8 of 9 was. We moeten wel realistisch blijven en niet van een muis een olifant maken. Toegevoegd na 1 minuut: http://mens-en-samenleving.infonu.nl/sociaal/40383-pedofilie-beschrijving-oorzaken-en-herkenning.html

De impuls en de daad moeten gescheiden worden van elkaar. Wat iemand doet bepaald wie Hij is. Er zijn heel wat mensen die een bepaalde ongezonde drang voelen, maar hier niet naar handelen. Wettelijk gezien is het niet zo moeilijk. 1 van de beide partijen moet natuurlijk minderjarig zijn en de meerderjarige partij mag niet meer dan 5 jaar ouder zijn dan de minderjarige. Dit betekent in de praktijk dat wanneer iemand van 21 seks heeft met iemand van 17 men niet kan spreken van pedofilie. Moest hij 22 zijn dan is er een wettelijke basis om hem van pedolfilie te beschuldigen. In België toch. Hoe het op een ander gaat dat weet ik niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100