Hoe komt een restaurant waar gehandicapten werken aan personeel?

Ik heb wel eens van zulke restaurants gehoord, en vroeg me af hoe ze aan personeel komen daar? Plaatsen ze gewoon advertenties of maken ze regelingen met bijvoorbeeld de Brugge en dergelijke organisaties?

Weet jij het antwoord?

/2500

In Nederland: Via de sociale werkvoorziening.

Gemeentes hebben vaak een project om deze mensen aan een dagbesteding te helpen. Het mes snijdt dan aan twee kanten; goedkope arbeidskrachten en een leuk (niet te duur) restaurantje. Ik zelf geef leiding aan clienten in een buurtsuper. We krijgen voor elke client subsidie. Zo is het dorp verzekerd van een supermarkt, clienten hebben een dagbesteding en ik heb een baan. 3x winst!

meestal zijn dit gesubsidieerde banen. je zou dus de gemeente kunnen benaderen, maar ook contact op nemen met zorginstellingen of overkoepelende organisaties om op deze manier naar de mogelijkheden te vragen.

Vaak worden er afspraken gemaakt met zorginstellingen. Voor verstandelijk gehandicapten wordt het dan een dagbesteding en krijgt het bedrijf dat ze in dienst neemt er zelf voor betaald of krijgt financiële compensatie van de overheid.

Vaak zijn het onderdelen van of samenwerkingsverbanden met de organisaties voor gehandicapten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100