Waarom gaat een man naar de spermabank?

Waarom zou een man spermadonor worden? In Amerikaanse films doen mannen het voor de financiële vergoeding, maar in Nederland mag dit niet. Dus waarom zou je als man dan in hemelsnaam een donatie doen (als niet voor een bevriend iemand)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat je de vrouwen een gunst wilt doen? Toegevoegd na 25 seconden: gunst wilt verlenen*

Zelfde reden dat mensen bloed doneren. Om iemand anders te helpen.

omdat een man wat over kan hebben voor een wildvreemde, omdat met een simpel iets een enorme bijdrage kan leveren aan iemands geluk en het vervullen van een kinderwens van iemand anders mogelijk maakt. je bent dus in staat om iemand iets heel bijzonders te kunnen schenken. dit 'over hebben voor' is de drijfveer, en niet de vergoeding die hier tegenover staat. een mooie gedachte om iemand op deze manier te kunnen helpen naar mijn mening.

Dit doen sommige mannen om andere mensen te helpen, waarbij de ongewilde kinderloosheid ligt aan het ontbreken van levende zaadcellen. Ook helpen zij, met hun spermadonatie, lesbische vrouwen met een kinderwens. Het is bijzonder verdrietig als mensen hun kinderwens niet in vervulling zien gaan. Het lijkt mij, dat net als bij bloed- of plasmadonatie, het een heel goed gevoel geeft om andere mensen te helpen. Ik ben zelf plasmadonor en kan je uit eigen ervaring vertellen dat dat een heel goed gevoel geeft.

Hoe en waarom wordt een man spermadonor? Motieven. Spermadonorschap kan als een vorm van maatschappelijk gedrag worden gezien, doneren dient dan ook in de eerste plaats vooral een maatschappelijk doel: de kinderwens van een ander in vervulling te laten gaan. Daarnaast spelen individuele en sociale motieven ook een belangrijke rol. Uit het onderzoek. Ongeveer één derde van de doneren heeft individuele motieven: procreatie is 32%, de financiële beloning is 10% en medische controle is 18%. Sociale motieven is voor 15% van de donoren een motief. Hieruit kunnen we opmaken dat het maatschappelijke motief bij de meesten een belangrijke rol speelt om daadwerkelijk te gaan donoren. Je kunt zeggen dat veel donoren wel goed over hun donorschap hebben nagedacht, ze kunnen vaak meerdere motieven op verschillende vlakken aangeven. Ook kunnen we het veel gehoorde misverstand en vooroordeel; dat men 'doneert voor het geld' weerleggen uit de gegevens van het onderzoek blijkt dat maar 10% van de spermadonoren 'de financiële beloning' als motief hebben.

Bronnen:
http://www.scholieren.com/werkstukken/10017

Ik heb zelf het idee dat het ook voorkomt om zichzelf het gevoel te geven van kijk eens, ik vind mezelf een mooie bink en daar mogen er wel wat meer van zijn. Want nu kinderen uit die goede daad later mogen weten wie hun donor was, zijn er ineens veel minder mannen met dat sociale gevoel om te doneren...

Het is een aftrekpost.

In Engeland was er een man met hoge eq mooie baan etc. Die ging al 20 jaar en had vele nakomelingen. Zijn redenen was dat hij wilde dat er meer slimme mensen bij komen zoals hem. Ieder zijn redenen zeg ik dan maar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100