ik moet door de MRI scan wat moet ik hiermee?

ik heb al 3 jaar hoofdpijn. En nu moet ik door de mri scan hoe moet ik hierop reageren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

http://vimeo.com/12198951 Als je op de link hierboven klikt, zie je precies wat je kunt verwachten1

ik zou er rustig op reageren de mri scan stelt niet zoveel voor alleen het wachten op de uitslag is erg spannend. heb zelf 3 mri's gehad. het maakt wat herrie bonken tikken. uiteindelijk kun je dan dingen uitsluiten en opzoek gaan naar hoe je van de hoofdpijn afkomt. succes

ik kan me voorstellen dat je bang bent, voor wat ze misschien vinden. aan de andere kant, kan de uitkomst ook veel uitsluiten. mijn advies: niet te veel gaan zoeken op internet, daar maak je jezelf naar mee. zoek afleiding, mobiliseer je vrienden/vriendinnen. dan de mri zelf: als je claustro bent aangelegd, vraag de huisarts dan iets om je rustig te houden. verder maakt het ding een enorme herrie, maar je krijgt oordopjes in. ook krijg je een bolletje in je hand om zo nodig in te knijpen om contact te maken met de verpleegkundigen. sterkte en succes!

Ik zou persoonlijk benieuwd zijn naar wat men probeert te vinden of uit te sluiten. Dus waar denkt de arts aan als hij/zij jou een mri scan laat maken. Je vertelt niet wat er al gedaan is om de oorzaak op te sporen (hoeft ook niet) en welke onderzoeken er al zijn geweest. Een mri kun je het best ingaan zonder er bij na te denken, sommige mensen vinden het eng omdat je in een enigszins benauwende buis ligt. Als je claustrofobisch of bang voor de scan zelf bent, kan ik je een scan bij Mediferia (Amersfoort) aanraden. Daar staat een open scanner waar je in de open ruimte ligt. Sterkte en succes.

hopelijk kun je je goed ontspannen en het onderzoek duurt meestal 20 tot 35 minuten. wel goed dat ze je verder onderzoeken met deze mogelijkheid, in het beste geval treft men niets bijzonders aan. als je claustrofobie hebt is er oa in het Amsterdam MC een 'open scan', dat voelt minder benauwd. veel sterkte!