Kan je als slechthorende audioloog worden?

Ik ben zelf slechthorend, en ik wil later graag iets met kinderen/mensen en slechthorendheid doen. Nou dacht ik aan audioloog, maar nu weet ik niet of je als slechthorende dat eigenlijk wel kan worden.. (Als het kan, weet iemand dan of je er een speciaal profiel voor nodig hebt, ik ben namelijk ook bezig met mijn profielkeuze..)

Alvast bedankt,

Donja

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat je juist heel goed iets met slechthorende kinderen kunt doen. Je gehoorprobleem hoeft daarbij niet in de weg te staan. Gehoormetingen worden elektronisch gedaan, dat betekent niet dat jij zuiver moet kunnen horen. Ik denk dat er veel meer beroepen zijn dan audioloog waarbij je mensen met een gehoorprobleem kunt helpen. Denk ook aan voorlichting e.d. Het audiologische centrum waar onze dochter onderzocht wordt komt bijvoorbeeld ook op haar school voorlichting geven en kijkt of ze op een goede plek in de klas zit. Ik denk dat je het beste een e-mail of brief kunt sturen aan het FENAC, de federatie voor audiologische centra in Nederland. Bijgaand een link met een contact formulier. Ook zou je eens een mail kunnen sturen bij een audiologisch centrum bij jou in de buurt om te vragen of je langs mag komen om je vraag te bespreken. Het lijkt me heel goed voor je studiekeuze als je dat doet en ik schat in dat ze het leuk vinden als je langs komt. Voor een audiologisch centrum in de buurt kan je het beste Googlen op Audiologisch Centrum Toegevoegd na 34 minuten: Overigens is een studie voor audioloog een specialisatierichting voor geneeskunde (zie link AMC/UvA). Dan kan je doen door na het behalen van het VWO diploma geneeskunde te studeren en je dan te specialiseren tot audioloog. Het is maar de vraag of dit ook is wat je wilt. Er zijn veel meer opleidingen waarbij je kunt werken met dove of slechthorende kinderen en mensen, zoals voor audicien, Akoepedist. Juist de FENAC kan hier denk ik een goed advies over geven.

Bronnen:
http://www.amc.uva.nl/?pid=2699
http://www.fenac.nl/algemeen/contact.html

Om audioloog te worden moet je vooral goed kunnen luisteren. En dat is wat anders dan goed horen. Ik neem aan dat je een hoortoestel hebt. Als je daarmee gewoon goed functioneert, zie ik niet in waarom je geen audioloog of audicien kunt worden. Sterker nog, je bent ervaringsdeskundige! Het is een MBO opleiding. Profiel maakt niet zoveel uit, het is wel handig als je een beetje wis en natuurkunde achtergrond hebt.

Je moet doen wat je wilt en je niet laten beperken door je beperkingen en moeilijke keuzes. Je moet zijn wie je bent en willen wie je bent en doen wat je wilt! en je niet laten beperken door je beperkingen Toegevoegd na 1 minuut: en je hebt ervaring ermee jij weet hoe zij zich voelen en wat ze mee maken dit is erg handig want de meeste weten niet wat ze mee maken en gaan er anders mee om dan u.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100