Waarom zijn mensen in het midden-oosten zo streng??

met streng bedoel ik dat meisjes niet met jongens mogen praten of uitgaan en dat ze alleen moeten doen wat hun vader zegt..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is de combinatie van het Islamitische geloof en de macho mannencultuur. Binnen de Islam hoort een vrouw zich zo kuis mogelijk te gedragen. De cultuur, die vaak nog veel sterker is dan religie, doet daar nog een schepje bovenop. Doorgaans bepalen mannen de regels in het midden oosten. De bevolking bezit ook een temperamentvol karakter. Macht binnen deze cultuur is ook erg sterk. Daarbij komen nog eens eer en trots om de hoek kijken. Al met al voldoende ingrediënten om vrouwen/meisjes kort te houden.

Heeft te maken met geloof en cultuur. Cultuur is iets dat door de eeuwen heen ontstaat. De precieze oorsprong is vaak dan niet meer aan te wijzen.

Ha, die Nina14; Midden-oostelijke maatschappijen hebben een heel andere culturele ontwikkeling doorgemaakt dan westerse. Bij ons was het honderd jaar geleden ook niet zo gek veel anders, dus ik denk dat ook de culturen daar nog heel wat te wachten staat op dit gebied.

Ligt aan hun ''cultuur'' of ''geloof'' de ene zijn strenger dan de andere...tja...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100