Hoe ontstaan taboes, en hoe kom je er weer vanaf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer de maatschappij bepaald dat het niet gepast is over een bepaald onderwerp te spreken cq te doen, dan is het een taboe. Dit ontstaat door algemene normen en waarden te overschrijden. Men komt er pas weer vanaf wanneer dit verboden issue wordt aangenomen als wel bespreekbaar. Dit gebeurt meestal doordat regelgeving versoepeld wordt of de tijd die moderner wordt en de opvattingen doet veranderen.

waren ze er nog maar, hadden we nog wat te doen! doordenker

Een taboe ontstaat als iets ongepast is om te gebruiken, te doen of over te spreken. Wat is de top 10 van taboes in Nederland 1.Seksueel verlangen naar je eigen kind, incestueuze verlangens, geef het een naam. 2.Je partner of kinderen mishandelen. 3.Iets waardevols stelen van je werkgever. 4.Je huisdier verwaarlozen of mishandelen. 5.Collega’s ongewenst intiem benaderen. 6.Alcohol nodig hebben om te kunnen functioneren in je werk. 7.Een buitenechtelijke seksuele relatie hebben. 8.Naar een prostituee gaan. 9.Een geslachtsziekte hebben. 10.Fysieke / psychische druk uitoefenen op je partner voor seks. Om van een taboe af te komen moet je alles weer zien op te lossen, wat niet altijd even makkelijk is.

Het woord tabu stamt uit de buurt van maleisie als ik het goed heb en had alles te maken met dingen die je niet mocht doen om de geesten niet kwaad te maken. het is dus een verbod of een plicht die opgelegd wordt uit cultureel oogpunt en dat is nu eenmaal iets wat de mensen binnen een maatschappij beslissen, het is dus genoeg dat de maatschappij evolueert om van taboes af te raken. Vroeger was het in onze contrijen ongehoord als een dame haar enkels liet zien, terwijl we nog geen 150 jaar later openlijk pornografie verkopen waar geen plaats is voor fantasie.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100