Waar kan ik tekens zoals :)vinden en hun betekenis?

Ik weet soms niet of ik toe- of uitgelachen wordt of dat men boos is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De basisregel bij de emoticons is dat je je hoofd naar links kantelt. Als het goed is herken je dan een emotie :-) blij of :-( verdrietig. Maar er komen er steeds meer en ik kan me voorstellen dat je op een gegeven moment de weg kwijt bent. Houdt er rekening mee dat niet iedereen de betekenis kent als je ze gebruikt. Een groot aantal emoticons kun je vinden op: http://www.lichaamstaal.nl/extra/computer.html Je vindt daar ook een stukje uitleg over het gebruik.

Bronnen:
http://www.lichaamstaal.nl/extra/computer.html

De betekenis hang volledig af van de context waarin de smileys gebruikt worden. Ze kunnen ook cinisch toegepast worden.. Aan jou om te bepalen wat voor waarde ze hebben.

De tekenreeksen die je beschijft worden emoticons genoemd (in de volksmond, ook wel smileys, geloof ik) Toegevoegd op 26-05-2009 11:26:38 PS.: de engelse Wiki is wat uitgebreider (zie extra bron)

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Emoticon
http://nl.wikipedia.org/wiki/Emoticon

Voor msn heb je deze lijst: http://www.muller-godschalk.com/msn60.html zie ook: http://www.gsm-technology.com/gsm.php/en,unlock,subpage_id,Smileys.html

Hier is een enorme bron van informatie... Je kan ook alle text afko's vinden.

Bronnen:
http://www.webopedia.com/quick_ref/textmes...

Hier een reeks smiley's met verklaring en typewijze.

Bronnen:
http://wiki.moviemeter.nl/index.php/Smiley

:) lachen :D openmounth (lachen) :? ik snap je niet XD lacht gemeen :P jolig :s in de war :( teleurgesteld :'( huilen ;-) wink :@ boos +o( ziek zijn :| teleurgesteld :# verlegen :-* kusje (maar officieel is het geheim vertellen)

Zie bron. Meestal herken je wat het is door je hoofd naar links te draaien...ik gebruik meestal in plaats van de 'puntoogjes' : een 'is' = , want ik vind die langere oogjes veel leuker =D

Bronnen:
http://www.internetwoordenboek.com/paginas...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100