hoe kan je een vriendin die depri is opvrolijken?

ze heeft het niet echt goed thuis en heeft het uitgemaakt met haar vriendje

Weet jij het antwoord?

/2500

Met 'n Harley....

praat met haar, maar vooral: luister naar haar verhaal! Ga dan lekker samen een broodje eten en een kopje thee drinken - laat haar gewoon ontspannen!

Ergens in een uitgaansgelegenheid gaan zitten en dan alle mannen de grond in boren. De volgende dag de boel weer een beetje relativeren.

lekker saampies gaan winkelen..ergens een kop warme chocolademelk drinken.. naar de bios... strandwandelingetje gaan maken.. dagje amsterdam met de trein... alles om haar af te leiden

ga lekker een avondje stappen of naar de bios of huur een paard en ga een paar uurtjes paardrijden

je kan haar misschien opvrolijken door er over te praten waarom ze deprissief is, en dan uiteindelijk zeggen dat het allemaal welmeevalt, en daar ook goede argumenten voor geven zoals: "het is nu wel uit met je vriendje, maar er zijn genoeg andere leuke, en betere jongens die jou wel verdienen op deze wereld". als zoiets niet lukt kun je ook lekker gaan shoppen, of iets doen dat zij leuk vind, en het allebeste is, is om haar gewoon te blijven steunen, en te laten zien dat je om haar geeft, en dat ze op je kan steunen ook in slechte tijden, en dan ziet ze waarschijnlijk zelf wel in dat het allemaal niet zo zwart is als dat het lijkt. al drijgt het wel fout af te lopen, en dat dan ik de zin van zelfmoord, ga dan naar de dokter met haar, of raadpleeg anders haar ouders, of belangrijke mensen in haar leven, en doe dat vooral, want ik denk dat je haar niet wilt verliezen. als ze alleen maar deprissief blijft dan is het ook verstandig om iemand te raadplegen, omdat ze er misschien anders niet meer zelf toe in staat is om zichzelf eruit te halen, en depressie is niet bepaalt fijn. waar het uiteindelijk op uit komt is dat je haar ook de gekleurde kant van het leven moet laten zien, en haar moet leren dat niet alles zwart-wit is.

Neem haar lekker mee uit, stad in, shoppen kroeg in even lekker eruit en niet vergeten een dvd van Najib Amhali dat doet zeker wonderen!!! ;)

organiseer een VERWENWEEKEND dan ga je een heel weekend leuke dingen doen zoals naar de bioscoop, winkelen, disco, hammam(soort sauna alleen voor vrouwen als je wilt met bikini) GEEF VOORDELEN VAN GEEN VRIENDJE HEBBEN! (zoals: je kan nu lekker gaan flirten. je kan meer dingen voor jezelf doen!) praat er over met haar als ze dat wilt en Probeer (of je ouders of iemand anders) met haar ouders te praten wat er aan de hand is als zij dat ook wilt! veel succes en wens je vriendin sterkte!

sta haar bij ga mee naar de supermarkt om boodschappen help haar met kleine dingen bel met haar zo nodig bij nacht en ontij. Toegevoegd na 16 minuten: en 'wees' er voor haar Toegevoegd na 17 minuten: geef haar de mogelijkheid echt een beroep op je te doen.

Goed naar haar verhaal luisteren en haar helpen met dingen.Roep wat vrienden van haar en jou bijelkaar en ga iets leuks doen zoals naar de bioscoop of een avondje bowlen;) of gewoon een avond je op de bank natuurlijk :P Succes;)!