Wat voor invloed heeft Google op de wereld (gehad)?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kan je iig wel dit filmpje laten zien " http://www.dumpert.nl/mediabase/866961/b56d94a0/google_is_eng_.html " Is een filmpje over wat Google nu allemaal al wel niet heeft en nog gaat maken..

Ze hebben laten zien dat hun business model goed werkt. Het product gratis leveren aan de eind gebruiker en je winst halen uit advertenties. Dat blijk zeer goed te werken. Applicaties als Google earth en Google maps zijn m.i fenomenaal mooi. Ze ontsluiten actief informatie die anders moeilijk of niet bereikbaar zou zijn. Ze hebben ook een belangrijke rol gespeeld bij de populariteit van Linux. Maar goed. Hogen bomen vangen veel wind. Grote monopolisten zijn altijd een beetje eng.

Naast het hele zoekmachine-gebeuren: Google heeft er met Earth en Maps voor gezorgd dat iedereen die dat leuk vindt, nu lekker met geo-informatie kan klooien en dat heel veel mensen nu denken dat alle geo-informatie gratis via internet te krijgen is. De KML is verheven tot een nieuwe standaard. Verder zijn er heel veel mensen die denken dat hun privacy gevaar loopt door b.v. Streetview en zijn er weer anderen die daar hele leuke dingen mee doen (b.v. de band Arcade Fire, wiens clipje alleen echt te bekijken is via www.thewildernsssdowntown.com maar dan heb je wel een clipje met je eigen straat er in!).

dat in principe iedereen,wáár ook ter wereld,van waar dan ook informatie kan verzamelen

Google is van alle zoekmachines te vergelijken met Microsoft als populairste van de besturingssytemen. Google is de norm geworden, maar het is niet perfect. Het heeft echter zoveel populariteit dat er veel omheen gemaakt is. Google heeft waarschijnlijk wel enigszins orde gebracht in de digitale wereld die anders niet te doorzoeken is. Het is niet perfect en het is te manipuleren met zoekwoorden, maar het concept is op een heel goed moment gekomen. Maar Google bestaat dankzij internet. Op de digitale wereld heeft Google zeker als norm-systeem invloed gehad. Maar op de wereld an sich niet. Niet iedereen is druk bezig met internet. Er zijn zelfs plekken op de wereld (bijna ondenkbaar maar waar) waar er geen internet is.

Een recent voorbeeld; bij de aardbeving in Haïti hebben mensen via o.a. de functionaliteiten van Google Maps snel actuele gegevens beschikbaar gemaakt voor de hulptroepen ter plekke. Aanwijzingen over wat er aan de hand was, etc.

Bronnen:
http://www.fastcompany.com/blog/dan-macsai...
http://www.youtube.com/watch?v=tmJozFdtFVY

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100