Hoog salaris, juiste mensen?

Als er voor bepaalde management functies hoge salarissen worden betaald krijg je dan experts of hebzuchtigen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gezien de nonchalance en de minachting waarmee topmanagers vaak met de hun toevertrouwde bedrijven en instellingen omgaan heb ik er gegronde twijfels over of het altijd wel om de juiste mensen gaat. Kijk alleen al naar de bancaire crisis. Die is niet uit de lucht komen vallen maar is vooral het gevolg van een risicovol 'spelletje' met ONS geld. Topmanagers maken deel uit van een old boys network, een circuit waar topcriminelen zich ook begeven. Ze zijn er vooral goed in dat netwerk te onderhouden en elkaar leuke functies toe te spelen. Als we iets zeggen van hun megalomane inkomens schreeuwen ze moord en brand over de markt en naar het buitenland vertrekken. Van mij mogen ze, liever vandaag dan morgen. Of ik boos ben op die graaicultuur? Ja, al jaren! Ik ben ervan overtuigd dat die gênant hoge inkomens absoluut niet noodzakelijk zijn voor goed management.

Beide, de eerste houdt het langer vol, de laatste zal vroeg of laat door de mand vallen. Je wordt overigens niet zomaar aangenomen op dergelijke functies.

Een manager is waard wat overeind blijft ná zijn vertrek. Dan pas kan ik stellen of hij expert was of hebzuchtig.

Of je een expert of iemand aanneemt die alleen maar hebzuchtig is hangt voornamelijk af van diegene die hem of haar in die dienst neemt, bijvoorbeeld een Human recource manager. Als die zijn of haar werk goed gedaan heeft krijg je de juiste persoon op de juiste plek, zoniet, dan is het maar afwachten... Toegevoegd na 44 seconden: recource = resource

Als er dikke salarissen geboden worden, zal de sollicitatieprocedure navenant zijn. De hebzuchtigen vallen vrijwel zeker meteen door de mand. Of iemand vervolgens een expert blijkt te zijn, zal hij / zij moeten bewijzen in de loop van de tijd.

Hoog salaris heeft meestal te maken met de vraag. Daarnaast heeft een bedrijf een functie indeling en daar hangen ook salaris schalen aan. Hoger functie betalen meer vaak werken deze mensen ook meer uren en krijgen geen overuren. Als er weinig mensen zijn die gekwalificeerd zijn voor de functie gaat het salaris meestal omhoog

als je net als ik gelooft in marktwerking is het inderdaad nodig om mondiaal-marktconforme salarissen te betalen. Waarom zou het voor een managementfunctie anders werken dan voor prof-sporters? Zijn spelers van topclubs dan ook graaiers of kunnen ze inderdaad beter spelen dan de rest?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100