Waar kan je etiquette leren ?

hoi ik wil graag etiquette leren en mijn vraag is weten jullie misschien waar je die kan leren of weten jullie er een paar ? of een goede website/boek waar ik op kan kijken /die ik kan lezen
het gaat om omgangsvormen etiquette,s
en dine etiquette,s
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar zijn veel boeken over. Probeer het eens via google. Of bij bol.com.

Het beste is contact te leggen met chique mensen en dan bedoel ik niet de niveau riche.

Normaalgesproken leer je dat van je ouders.

Mensen aankijken als je tegen ze praat. Hand geven als je met iemand ga praten. Vork links mes recht. Ellebogen van tafel als je eet. Kleine stukjes eten. Niet gelijk heel je bord naar binnen werken. Niet boeren. Met je mond dicht eten. Recht lopen. Niet teveel alcohol drinken. Ga je gekke dingen van doen. Complimenteer mensen. Niet dialect praten, maar ABN (algemeen beschaaft Nederlands) En dan heb je de belangrijkste wel denk ik.

Er bestaan een aantal sites voor.

Bronnen:
http://www.beatrijs.com/
http://www.omgangsvormen.nl/

In de bibliotheek zijn er boeken over. Typ als zoekwoord in de bieb-catalogus het woord 'etiquette' en je vindt ze! Mocht je geen lid zijn van de bibliotheek, dan kun je er toch naar binnen gaan en de boeken daar ter plekke lezen...

Er is redelijk veel "mode " in de etiquette, er verandert nogal eens wat. Je doet er toch goed aan een gedegen boek van een erkende etiquettedeskundige door te nemen. Ook per land en provincie zijn verschillen, net als in de culturen die ons land rijk is. Er bestaat niet zoiets als universele etiquette, dus is het van belang met wie je omgaat. Ga je met royalty om dan heb je heel andere regels als met tycoons of met bruiloftsgasten. De algemene regels zoals hoffelijkheid tov ouderen (!) , dames en mensen met een hoge functie is weinig gewijzigd, maar je zult als aangenaam beschouwd worden als je blijk geeft deze regels te kennen. De emancipatie is in de etiquette weinig doorgedrongen, men behoort vrouwen met zorgzame hoffelijkheid (galant gedrag) te bejegenen. Noem ouderen altijd u, maar ook leeftijdgenoten. Het ge-je en ge-jij, het niet opstaan als man als je een hand krijgt en mensen tijdens het begroeten en handen schudden niet aankijken is in Nederland onbehoorlijk. In Engeland kijken mensen bedienden echter niet aan en andersom slaan bedienden de ogen neer. In Nederland wordt dat echter als uitermate beledigend en arrogant gezien. Ik geef dit als voorbeeld omdat het allemaal nauw steekt. Met de goede manieren en fatsoen op het juiste moment bereik je meer dan met (alleen) een stapel diploma's In zijn algemeniteit wordt een zwijgzame maar geinteresseerde houding als positief ervaren. Ga maar eens lekker onderzoeken in welk milieu je het toe moet passen en zoek dan de juiste etiquette erbij en zorg dat je die kent. Vergeet niet de achterkant van je schoenen te poetsen. Veel succes en plezier!

Goeie vraag en goed dat je dit wilt leren. Ik heb wel e.e.a. van huis uit meegekregen maar ik heb veel geleerd aan het boek "zo hoort het nu etiquette van de jaren 80" en "hoe hoort het nu eigenlijk moderne etiquette". Hierin staat heel goed en eenvoudig uitgelegd wat je wanneer behoort te doen. Natuurlijk hoef je het niet te beschouwen als een wetboek maar het is fijn als je weet hoe het eigenlijk hoort. Zeker in onbekende situaties. Succes ermee!

Etiquette is eigenlijk heel simpel ; het is wellevendheid, een smeermiddel om de omgang tussen mensen zo prettig en duidelijk en soepel mogelijk te maken. De meeste dingen krijg je netjes van je ouders mee - als het goed is. Netjes eten, met twee woorden spreken, groeten, bedanken en dergelijke. Daarnaast zijn er een heleboel 'regeltjes' afgesproken die tevens die wellevendheid en soepele omgang garanderen, maar wat minder voor de hand liggen. Een deur openhouden voor een dame, een stoel aanschuiven of een jas aannemen, een dame voor laten gaan behalve op de trap en dergelijke. Die zijn niet allemaal even actueel meer, maar in bepaalde kringen nog wel gewenst, en in elk geval nóóit fout of onbeleefd. Dat soort dingen - maar ook hoe je een tafel moet dekken of hoe je officiele briefjes moet schrijven - kun je nog steeds uit boeken leren. Hedendaagse etiquette van H.F. van Loon is een prima boekje om mee te beginnen, maar ook de boeken van Amy Groskamp-ten Have zijn hoewel wat gedateerd nog steeds leuk en leerzaam. Even googelen en je kunt vermoedelijk een hele boekenkast bij elkaar sprokkelen. Toegevoegd na 1 minuut: Let wel HEEL goed op welke etiquette je wilt leren ; per land of streek kunnen er nogal wat verschillen zijn, en sommige fouten wil je ECHT niet maken. De kring waar je mee om wilt gaan moet je leidraad zijn.

Een heel leuk en goed te lezen boekje op dit vlak is "Hoe hoort het eigenlijk?" van Reinildis van Ditshuyzen. En kijk eens op http://etiquette.startpagina.nl/.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100