Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Er zijn door de jaren heen flink wat manieren bedacht om iemand als homo herkenbaar te maken. Een van de beruchtste (en beroemdste) manieren werd bedacht door Adolf Hitler en consorten, ten tijde van de Tweede Wereldoorlog.

Zoals bekend wilde Hitler allerlei groepen mensen scheiden en aanduiden. Hij had ook iets tegen homoseksuelen, en homoseksualiteit was in die tijd strafbaar. Mensen werden opgepakt en in kampen gevangen gezet.

In de kampen moesten de verschillende gevangenen uit elkaar gehouden kunnen worden. De joden kregen de bekende gele ster en homo’s die waren opgepakt kregen een roze driehoek op hun linkerschouder en hun rechterbeen. Zo was ook voor de gevangenen onderling duidelijk waarom ze in het kamp zaten, en homoseksuelen hadden het in de kampen dus dubbel zwaar. Niet alleen zaten ze in het kamp, maar ze werden ook nog eens harder aangepakt door bewakers en medegevangenen omdat ze homoseksueel waren.

Daar komt roze als homokleur vandaan. Eerder was er namelijk geen duidelijke kleur. Soms werd lila of rood gebruikt, maar nooit zo structureel als roze na WOII.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Andere antwoorden (1)

De roze driehoek werd gebruikt als herkenningsteken voor de vervolging van homoseksuelen tijdens de Tweede Wereldoorlog en is nadien een geuzenteken voor de homobeweging geworden.

Het roze is dus afgeleid van de roze driehoek, wat een herkenningsteken was voor homoseksuelen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding