Waarom worden mensen gehaat die 'anders' zijn of willen zijn?

Zoals: Subculturen, homo's en lesbie, handicap mensen etc.

Toegevoegd na 2 uur:
sorry voor die handicap. die telt niet mee.

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens mij zijn juist die mensen, die de zgn. subculturen haten " anders". Ik ga er tenminste van uit dat je ieder ander respecteert, ongeacht zijn/haar uiterlijk of levensopvattingen.

De haat vloeit voort uit het niet accepteren dat mensen plezier kunnen hebben aan iets dat voor jou taboe is. Het is dus een soort van jaloezie gemengd met frustratie, waarbij het aspect egoïsme ook nog een beetje meespeelt. Overigens vraag ik me af wat er gehaat wordt richting gehandicapte mensen. Dat is toch geen haat? Hooguit ergernis omdat iemand extra hulp nodig heeft om de trein in te komen of zo en dat je daar geen geduld voor kunt opbrengen.

Waarschijnlijk alleen door mensen die niet weten hoe hiermee om te gaan, niet begrijpen en zich geen houding kunnen geven. Het makkelijkst is dan zich af te zetten tegen deze 'andere' mensen wat zich vaak uit in haat-gedrag.

subculturen, ja omdat sommigen denken dat ze beter ,waardevoller zijn dan anderen uit alles blijkt dat dat afgunst is zij willen er ook zo uit zien dan gaan ze lippen inspuiten en in de zon liggen bakken dikke billen zetten bah! God heeft de mens geschapen zoals hij dat goed vindt al die kleuren zijn toch prachtig?

Omdat de 'normale mensen' hun oordeel over deze mensen vooral baseren op vooroordelen. Het wijkt te veel al van de sociaal aanvaarde norm en dat kan natuurlijk helemaal niet. Ook wordt er veel te snel een label op mensen gedrukt. Als je homo bent, ziet iedereen je als een homo, maar ook bij mensen met subculturen is dat zo. "Van die mensen moet je maar zo ver mogelijk uit de buurt blijven".

Ik denk dat dit zijn oorsprong heeft in de diverse religieuze tradities. Toen het christendom, de islam, en andere religies zich ontplooiden, werd alles wat niet leefde volgens de regels van de kerk verketterd en afgewezen. Dit is honderderden jaren zo ingeprent. Inmiddels weten wij niet beter meer, dan dat alles wat ook maar enigszins 'anders' is, minderwaardig, gek en idioot is. Zoals Robert Long lang geleden al zong: Toen 't christendom op aarde kwam en ieder mens het recht ontnam om zo te leven als hij dacht dat goed was en heel de aardkorst dik bevlekt met bloed was werd het meteen de hoogste tijd dat heidenen na zware strijd met legers, door de kerk geleid, van hun cultuur werden bevrijd dat hield men eeuwenlang in stand vol liefde werd de rechterhand van dieven, slaven, kinderen en vrouwen als zij een misstap deden afgehouwen men zorgde voor een schuldcomplex wanneer je rondliep in iets geks of je te buiten ging aan sex je stond al snel bekend als heks. Gelukkig maar dat er ook altijd mensen zijn geweest die zich hebben afgezet tegen deze bekrompen manier van denken.

Angst voor het onbekende

gehaat denk ik niet gepest is wel een grote kans op bijvoorbeeld gothics worden vaak gepest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100