Zijn Facebook en andere social media (Hyves, Twitter, LinkedIn etc) goed voor vriendschappen, of juist niet?

Zie je je vrienden nog in real life sinds je gebruik maakt van die netwerksites, ken je ze nu beter dan eerst, of zit je alleen nog eenzaam achter de computer te chatten? (Of iets daar tussenin). Meer in het algemeen, denken jullie dat het een goede ontwikkeling is dat dat soort sites bestaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb een aantal vrienden die ik eerst veel sprak (ik woonde een jaar in Belgie). Ik spreek ze niet zoveel meer, maar ik vind het fijn dat ik contact kan houden via Facebook. Ik heb laatst iemand terug gevonden via Hyves die ik al 12 jaar niet meer heb gezien :D Nu mailen we weer heel veel. Het kan zeker een uitbreiding op je sociale leven zijn, maar absoluut geen vervanging. Er gaat niets boven vrienden die je in het echte leven ziet, maar het is een leuke manier om met elkaar in contact te blijven of iets af te spreken.

Ik ben gestopt met social media, omdat ik er dood ongelukkig van werd. Al die onzinnige gesprekken en stomme berichten. Vind real life contact veel leuker en gezelliger.

Het ligt eraan hoe je ze gebruikt! Ik gebruik ze als ondersteuning en om af te spreken Als je de updates van je vrienden leest en gebruikt de volgende keer dat je ze ontmoet heb je meteen een gesprek! Je ziet het wanneer mensen die je kent hetzelde gaan doen (winkelen uitgaan festival bioscoop school) en daardoor kan je makkelijker afspreken! Je kan de meeste sociale media dan ook direct gebruiken omdat te doen via krabbels, tweets etc terwijl een smsje of bellen net weer wat hoogdrempeligger is (soms) Zullen zeker mensen zijn die door de sociale media in een soort cocon leven. Maar denk ook dat je mensen ermee uit een isolement kan halen Dus zoals bij de meeste dingen het heeft z'n voor's en tegen's

Volgens mij moet iedereen dit voor zichzelf uitmaken. Aan elk fenomeen zijn de zogenaamde voor- en nadelen verbonden. Aanvankelijk (10 jaar geleden) vond ik al dat internet-gedoe maar niets maar vandaag vind ik het een prachtig middel om sneller in contact te komen met meerdere mensen in kortere tijd. Soms heb ik behoefte om fysiek alleen te zijn maar toch ideeën en/of gedachten uit te wisselen met anderen. Dus vandaag ben ik helemaal gewonnen voor deze 'Aanvullende' manier van socializing zoals ze dat zo werelds kunnen zeggen. Een heleboel mensen raken dankzij internet net 'uit' hun isolement. Mensen die van fysiek contact houden zullen dan weer hinder ervaren als hun vrienden achter hun pc blijven hangen. En ook dat zie ik als iets positiefs want... zo ben je als het ware 'verplicht' om nieuwe vrienden een kans te geven om jou te leren kennen. De keuze is dus telkens aan Jou, aan hoe jij hiermee omgaat tot het voor Jou comfortabel voelt. Alles maar dan ook alles draagt een nieuwe kans in zich... je moet alleen ff de moeite doen om het vanuit meerdere standpunten te bekijken. Hartelijk Dank voor jouw goeie-doordenkertjes.vraag ;-)

Je kunt natuurlijk de social media je totale sociale leven laten zijn, of je kunt het gebruiken om ook irl af te spreken. Overigens hoef je niet eenzaam te zijn als je chat, er zijn mensen die niet makkelijk uit huis kunnen komen door diverse redenen, die juist door chatmogelijkheden en social media niet meer eenzaam zijn!

Ja, ik denk van wel. Bijv. mensen die je nooit meer ziet omdat ze bijv. te ver weg wonen om even op bezoek te gaan. Je kunt terwijl je praat heel veel over elkaar te weten komen. Ook kun je vrienden worden met verre vrienden en dus meer "echte" vriendschappen opbouwen. De digitale vriendschappen helpen daar wel bij denk ik.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100