Is er weleens iemand vermoord, door deze persoon letterlijk dood te laten schrikken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja. Er was een keer een grapjas die verkleed als magere hein door het bejaardenhuis liep. Dit heeft 3 mensen het leven gekost! Dit is dus een grapje die best verkeerd uit de hoek kwam. Te erg voor woorden eigenlijk. Die mensen zullen zich nooit meer durven te verkleden als magere hein! Ik heb op het internet gezocht maar kan het helaas niet meer terug vinden. Had het volgens mij ooit een keer gelezen op internet. Maar het antwoord is JA, mensen kunnen dus letterlijk zich dood schrikken. Dit zijn dan wel bijna altijd bejaarden. Zij krijgen dan een hartstilstand en dat wordt hun simpelweg fataal. Toegevoegd na 1 minuut: Ik heb jouw leeftijd ook gezien op jouw profiel en ik vroeg me af of je ook bang bent voor magere hein? Als toen ik zocht naar dit kranten kopje ik las dat de grootste angst tussen bejaarde mensen magere hein is.

heb t ff opgezocht en ja zie link

Bronnen:
http://www.scientificamerican.com/article....

ja, als je problemen met je hart hebt, of oud bent ofzo: een hartstilstand!

Ik denk dat iemand die zich dood schrikt een soort van hartstilstand krijgt. Ik ga dan liever dood van het lachen!

Ha, die Hedaluzini; Dat er wel eens mensen van angst of schrik aan een hartstilstand zijn overleden staat wel vast, maar dat is nog iets anders dan een moord. Daarbij wordt ervan uitgegaan dat de dader het slachtoffer willens en wetens hevig laat schrikken met de bedoeling deze te laten sterven. Ik denk dat de kans op succes zo klein is dat een verstandige moordenaar het wel uit zijn hoofd laat. Maar áls het toevallig wel lukt zou het wel eens de perfecte moord kunnen zijn en in dat geval zullen we het dus ook nooit te weten komen.

Als er al iemand van schrik zou overlijden is er juridisch nog geen sprake van moord zolang de rechter dit niet heeft vastgesteld. Voor moord moet er sprake zijn van opzet en tevens van de bedoeling iemand door hem/haar te laten schrikken om het leven te brengen. Alleen de rechter kan genoemde opzet, alsmede de doodsbedoeling vaststellen. Als iemand bijvoorbeeld een zwak hart heeft en niet tegen schrikken is opgewassen èn de 'moordenaar in dop' is daarvan op de hoogte en hij is b.v. ook nog eens belanghebbende (erfenis) dan..kàn eventueel met succes moord bewezen worden. Een volledige bekentenis van de 'moordenaar' kan ook tot een veroordeling wegens moord leiden. Voor zover ik weet heeft een dergelijke gebeurtenis echter nog nooit plaatsgevonden. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100