is nederland een van de beste landen ter wereld?

dat heb ik eens gehoord.

Toegevoegd na 15 minuten:
het beste land om in te leven

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk om je heen en concludeer: Jazeker! Er wordt heel wat afgemopperd over Nederland, en natuurlijk is ook hier armoede. Maar in vergelijking met heel veel andere landen, zijn wij een van de beste landen om in geboren te worden.

Op welk gebied? Mocht je het over voetbal hebben, dan is Nederland zeker één van de beste landen ter wereld, we zijn tweede geworden op het WK.

In voetbal: Ja In bergen: Nee In drugs: Ja In olifanten: Nee

Dat is zo'n brede vraag, misschien moet je eerst duidelijk maken wat je er mee bedoelt. Nederland heeft meerdere kenmerken waar we in utblinken, maar waarop dat gebaseerd is, is afhankelijk van dat kenmerk. Maar even een gooi: we hebben een hele grote haven, Rotterdam. En dat voor een klein landje. We hebben mooie bloemen volgens de paus, want we bloeien wel elk jaar tijdens de paas rede. We zijn de beste in schaatsen, zowel Olympisch als Europees als wereldwijd. En ga zo maar door...

Nederland zal hoog scoren in een top 50 van beste landen, maar de eerste plaats zullen we echt niet halen! Qua financiën, en gezondheidszorg scoren we vrij goed, en wij als belastingbetaler zorgen voor een goed onderhouden land. Maar ten 1ste we liggen te laag ivm met eventuele toekomstige overstromingen. Ten 2de Er zijn landen die ons overtreffen. Maar: Wij maken wel het lekkerste bier!!

Elk land heeft zijn mindere en betere elementen.. zo vind ik bijvoorbeeld het straffen op draagkracht beter.. en dat sigaretten en drank fors duurder mogen zijn omdat ik het idee heb dat ik mijn zorgkosten financier voor rook en drank verslaafden.. Ook vind ik de aanpak van de politie te soft.. Toegevoegd na 1 minuut: qua klimaat en bevolkingsdichtheid is het ook niet het ideale land om in te wonen..

ja

Ja Nederland is het beste land om in te leven. Zowel sociaal als financieel. Wij zijn een voorbeeld van de Democratie. Iedereen heeft een bestaansrecht, zelfs pedofielen worden zeer goed geholpen en niet meteen de doodstraf gegeven. De politie is niet of nauwelijks corrupt. Wanneer je een ongeluk maakt en je hebt spoedhulp nodig worden we met een trauma helikopter gehaalt. Nederland is een openminded land en dat zie je terug in het drugsbeleid. Blowen wordt gedoogd en daardoor is er minder criminaliteit. Zo kun je nog even doorgaan. Er zijn natuurlijk ook wat minpuntjes, maar vergelijken met andere landen zijn wij superieur en uniek.

nou en of. ondanks dat er gemorreld wordt aan van alles en nog wat is Nederland nog altijd een van de beste landen in de wereld.

nederland is een klein land maar een van de grootste met export over de wereld nederland heeft een goede zorg van de wieg tot het graf.. als nederlandse ben ik trots op mijn land ook al woon ik er niet.

Er stond in zo'n gratis krantje(Metro of Spits ik weet niet zeker welke) dat Nederlanders een erg tevreden volkje is voor ons komen de Scandinavische landen en na ons ongeveer de rest van de wereld. Misschien kun je de volgende vraag iets specifieker stellen. Dat is niet alleen voor de antwoorders maar ook voor jou zelf.

Wat versta je onder beste land om in te leven? Onder welke voorwaarden? Toegevoegd na 5 minuten: Ik begrijp wel waar je naartoe wil, ik denk het wel in het algemeen, maar het onderbouwen is makkelijker met voorwaarders. Als we kijken naar natuur, files, politiek kun je het je afvragen.

Een ongenuanceerde en suggestieve vraag, overlopend van eigenwaan. Er bestaat geen beste land. Vraag maar aan nederlanders die in het buitenland wonen. Ik denk niet dat iemand van hen Nederland op 1 zal zetten. Het beste land hangt bovendien af van jouw wensen en jouw financiele mogelijkheden. Als je bergen wilt zien - bijvoorbeeld - dan is NL een waardeloos land. Als je in een huis met een grote tuin wilt wonen, dan kan dat in Nederland alleen als je over veel geld beschikt. Ondanks dat ik jouw vraag afkeur, geef ik als antwoord NEE

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100