Zijn er mensen die zich eupraxsoof noemen?

Heeft deze stroming van Kurtz opgang gemaakt?
Hebben de aanhangers van eupraxsofie zich verenigd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dank je wel, Jelle. :-) Nou hoef ik m'n eigen site niet meer te noemen.. grinnik. Eupraxsofie is niet georganiseerd zoals er wel kerkverbanden zijn of clubs. Er zijn wel boeken en congressen.

Die mensen zijn er: "In het dagelijkse leven streef ik er naar een eupraxsoof te zijn" : http://www.xs4all.nl/~sumatra/main1.html Gezien de boeken waaraan gerefereerd wordt op Wiki, zal er wel een actieve gemeenschap voor zijn: http://en.wikipedia.org/wiki/Paul_Kurtz#Eupraxsophy

Nooit eerder van gehoord. Fijn , weer wat geleerd: **Eupraxsofie is een seculiere levenshouding of wereldbeeld die de nadruk legt op een ethische en montere levenswijze. Eupraxsofie steunt op rationele methodes zoals logica, observatie en wetenschap, in tegenstelling tot geloof, mystiek of openbaring. ** Hier nog een "goeie vraag" http://www.goeievraag.nl/vraag/verschil-tussen-eupraxsofie-humanisme.74111 Dus ik zal me ook verder moeten inlezen. Dus ik denk dat het antwoord op jouw vraag zal zijn: NEE, er zijn niet veel mensen die zich eupraxsoof noemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100