Waar mag een dakloze slapen zonder de wet te overtreden?

Dan bedoel ik niet de nachtopvang voor daklozen.
Maar je mag niet op straat slapen en je mag ook geen tent ergens neerzetten dus waar kan een dakloze slapen zonder de wet te overtreden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De dakloze kan het beste een slaapplaats kiezen op particulier terrein, anders kan hij gestraft worden voor landloperij. Als hij in een hooiberg, een schuurtje of - nog beter ivm de warmte - in een stal slaapt is er niet veel aan de hand. Pas als de dakloze wordt weggestuurd, moet hij/zij gaan.

Officieel nergens. Maar vaak wordt het wel toegestaan door de politie. Aangezien ze bijna geen geld hebben en geen adres, heeft beboeten niet zoveel zin.

Kraken lijkt mij één van de laatste mogelijkheden die hij nog heeft, als hij een dak boven zijn hoofd wil

Volgens de wet nergens. Het valt onder landloperij en ev. bedelarij. Dit is een misdrijf volgens de wet. Toch wordt e.e.a. gedoogd en wordt er weinig opgetreden zolang er geen overlast wordt veroorzaakt. http://nl.wikipedia.org/wiki/Landloper

Amsterdam station!

Volgens de wet nergens. En wetteloosheid verergert het probleem van daklozen. gelukkig wordt meestal een oogje dichtgeknepen .... en in het ergste geval belanden ze in het staatshotel ;-)

Volgens de wet nergens. Maar het gebeurt wel dat ze slapen onder bruggen op stations in portieken, maar als de politie zegt dat je weg moet, dan moet je verdwijnen. Het beste is bij b.v boeren in de schuur , maar je moet je natuurlijk wel gedragen.

In een huis of wat anders waar hij slapen kan als de dakloze voor die tijd toestemming heeft gekregen om daar te slapen .

In de bossen,opvangcentras,bij mensen thuis,een grot en in een boot.

Nergens, want als hij ergens slaapt waar het mag (dus zonder de wet te overtreden) is het geen dakloze meer.

bij ons wordt het toegestaan dat ze slapen op het strand

Op een parkeerplaats langs de autobaan. Het is niet verboden om als dakloze een auto te hebben. Op de parkeerplaats mag je tijdelijk rusten,in de auto. Maar het zal geen dagelijks gebruik moeten worden.

Uitsluitend bij de nachtopvang het Leger des Heils. Maar daar kan men meestal niet elke nacht terecht. Dus in de andere nachten moet moet men officieel wakker blijven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100