Is moord altijd slecht?

Ik keek laatst een film waarin er een man was die mensen liet inslapen die kanker hadden (misschien ken je de film wel). Deze film heeft me aan het denken gezet. Is moord altijd slecht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Moorden mag niet volgens de wet, dus ja alle moord is slecht. Zolang de persoon die komt te overlijden niet zelf deze keuze heeft kunnen maken is het moord dus slecht. Je zou kunnen twijfelen als je kijkt naar het motief van de moordenaar waar het mogelijk is dat je enige empathie voelt voor hem/haar maar dat maakt het nog niet goed, je mag nooit eigen rechter spelen.

Moord is een kwestie van perspectief. Zoals je bijvoorbeeld niet volgens je geloof mag moorden was het vroeger wel een priester die de soldaten zegende voordat ze de strijd in gingen. Je mag niet moorden maar als soldaat kan je uitgezonden worden en zelfs moeten vechten (dus moorden) met mensen die je niet eens kent. George Carlin die het eens had over 'Eufemisme'. Hij zei bijvoorbeeld dat de CIA niemand meer 'vermoord' maar 'neutraliseert' of een gebied 'ontvolken'. Het is dus een begrip die wel in de wet is omschreven maar maatschappelijk kan er nog wel eens met die term geschoven worden. Toegevoegd na 3 minuten: Is moord dus altijd slecht is niet echt éénduidig antwoord op te geven. Wat in onze ogen moorden is kan in de ogen van de dader iets anders betekenen. Ook als je veel leest over bijvoorbeeld pedofielen dan hebben mensen meestal suggesties die eigenlijk neerkomen op dat de pedofiel vermoord zou moeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100