Wat mag je doen als iemand je in je gezicht spuugt ?

Mag je dan iemand slaan ? Sta je dan in je recht ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Spugen in gezicht kan als aanval opgevat worden, en is minimaal een zware belediging, waardoor een proportionele reactie toegestaan is. Iemand neerhoeken zal dus niet mogen....echter met de vlakke hand in het gezicht een (niet overdreven harde)mep geven lijkt me redelijk proportioneel en levert geen blijvende schade op bij de spuwer. Ook een tik met vlakke hand is eerder een belediging dan een aanval, zeker op zo'n moment. De kans dat de ander je aanklaagt is erg klein want hij krijgt dan bij een tegenklacht sowieso ook een boete voor dat spugen. Levert hem dus niets op.

Nee. Dat doe je niet. Als je die persoon dan verwondt, loop je het risico aangeklaagd te worden of in iedergeval de schade te moeten voldoen. Alleen als je aangevallen wordt, heb je het recht jezelf te verdedigen. Als je in je gezicht gespuugd wordt heb je het recht je om te draaien en weg te lopen. Of ik dat ook zou doen, of jouw voorgestelde actie zou volgen.. Tsja..

Je mag niets terug doen, volgens de geldende regels. Maar als iemand mij in mijn gezicht spuugt, wordt diegene pas wakker in het midden van volgende week, ik sla hem een geboorteafwijking met terugwerkende kracht. Nou zijn er niet zo heel veel lieden die mij in het gezicht durven spugen :)))

Niet slaan, wel terugspugen

Nou waarschijnlijk mag je de spuger niet slaan. Alleen zou ik zelf wel de neiging hebben om het te doen. Terug spugen zal geen optie zijn want de dader zal m al lang en breed gevlogen zijn. En dan raakt je flubber misschien wel iemand anders. Maar misschien goed in de kraag vatten en m duidelijk maken dat je van die aktie niet gediend bent zal denk ik toch wel mogen.

Terugslaan mag niet, maar zou wel een begrijpelijke reactie zijn. Als je jezelf kunt beheersen: die persoon heel stevig bij de bovenarm pakken (en dat kan flink pijn doen), je angstaanjagendste kop trekken en op zeer onderkoelde toon zeggen dat je er niet van gediend bent.

waarom zou iemand in je gezicht spuwen,het is beter te voorkomen dan te genezen...en het is beter niets terug te doen want dat escaleert alleen maar de zaak

eerst niks doen gewoon weg lopen, en als je denkt hem weer ergens tegen te komen een rauw ei meenemen en hem lekker voor schut zetten door een ei op zijn hoofd te laten pletten

Laat ik het zo zeggen, als je mij in mijn gezicht spuugt hoek ik je neer. En dan beroep ik me op noodweer.

Niets! Maar......., je bent natuurlijk volkomen verblind door die fluim. Wanhopig sla je in het rond, zoekend naar 'houvast'!

Het is mij nog nooit gebeurd maar ik kan me wel een incident herinneren toen ik in een bus zat en een of ander jonge gast me zowat recht in het gezicht spuugde gelukkig zat het raam er tussen maar ik was me toch kwaad gelukkig was het te willekeurig om lang boos te blijven maar ik had hem niet in mijn handen moeten krijgen ik ben bijna nooit kwaad maar dit ik had hem waarschijnlijk puu uit reflex een dreun gegeven ware het mogelijk

Als je groter bent, iemand vastpakken en op koele, zakelijke toon zeggen dat hij zijn t-shirt moet uittrekken om het mee schoon te maken. Of dat hij het van je schoen moet oplikken ofzo (als het daar zit). En de waarschuwing erbij dat ie je dat nooit meer moet flikken.

Je reactie hangt af van wat eigenlijk aan de hand is. Waarom heeft die gene op jouw gespuugd? Zo maar? Dan draai je om en ga je weg, want het is niet belangrijk.. Misschien is hij psychisch gestoord? dan is elk reactie zinloos. Misschien is het iemand die zoekt ruzie? Dan kan je kiezen of jij mee wil doen of niet. Wettelijk mag je niet slaan - maar hoe je gaat reageren moet vanuit een bewust toestand komen en niet vanuit automatisme.

je mag niks doen.. je mag jezelf afvragen WAAROM je in je gezicht bent gespuugd! geweld met geweld bestrijden lost niks op. loop weg en hou de eer aan je eigen Toegevoegd na 7 minuten: er is een spreekwoord over, wat gij niet wilt wat U geschied doe dat ook een ander niet...

Je mag nooit iemand slaan. Als iemand in je gezicht spuugt zou ik gewoon terug spugen. Belachelijk als iemand dat doet! EN GOOR!!

ik kan me voorstellen dat je wilt slaan. Ik zou die reactie ook hebben maar het mag niet. Ik vind spugen in het gezicht het ergste wat je iemand kan aandoen. Dan word ik liever geslagen.

Of je iemand dan mag slaan weet ik niet, het zal wel niet in Nederland, maar de eerste de beste die het mij zou flikken kan een paar maanden alleen maar vloeibaar voedsel tot zich nemen, dat hij op de tast zal moeten zien te vinden.

Nee je staat niet in je recht ,maar iemand in zijn gezicht spugen is zo laag en goor ,ik denk dat bijna iedereen er van op tilt zou slaan.bah. het is een teken van zwakte van die persoon.

Overtreffen die hap! Als je hem of haar de volgende keer ziet: zoek een hondendrol, trap erin, ga naar diegene toe, trek je schoen uit en smeer het uit over z'n/haar gezicht, hals, kleren, haar maakt niet uit, gewoon insmeren die handel! Niet van dat benauwde. Toegevoegd na 2 minuten: o, en daarna met een lowkick..HARD!

Oh dat is zo iets vernederends! Heb ik ook een keer meegemaakt. Aangifte gedaan in combinatie met andere aantijgingen en het spugen werd apart opgenomen als daad.

Slaan mag niet, maar ik had vroeger een jochie in de buurt die dus iedereen bespuugde. Op een dag vond hij het nodig mij te bespugen. Ik heb hem toen opgepakt, vervolgens mijn keel en neusvulling opgehoest en dit over zijn gezicht gefluimd. Misschien niet netjes van me, maar ik heb het hem daarna nooit meer zien doen.

Als ik het goed heb is het een bedreiging als iemand op je spuugt. En volgens mij mag je als je bedreigd word mag je jezelf verdedigen... Dus op het moment dat iemand op je spuugt en je slaat die persoon dan is dat hartstikke terecht. Vind ik dan...

Dat is een uiterst smerig gedrag ,een gebrek aan woorden van diegene ,maar wat toch veelzeggend is ! Dit is totaal A sociaal gedrag waar geen excuse voor bestaat ! zo iemand daar ben je klaar mee . Nooit slaan , want dan doe je het zelfde met je handen , al heb je de neiging .

U kunt het beste eerst de situatie bekijken of de persoon niet tot een groep behoort. Indien u denkt deze persoon te kunnen overmeesteren dan kunt u met het legaal verkregen DNA-materiaal aangifte doen. De andere wang toekeren lijkt mij niet fris.

Ik zou hem vastpakken, op de grond duwen en in een houdgreep houden. Dan iets doorgaan dan hij net pijn heeft, niet veel maar wel pijn. En dan hem zo lang mogelijk die pijn laten voelen... (bijvoorbeeld zijn arm net overstrekken)

nee dat is niet respectvol. Netjes aflikken en doorslikken.

doe niets, wees de verstandige, ook al is dat moelik je in te houden.

slachtoffer mag NIETS doen in Nederland. Bespugen of wat dan ook

Mijn stiefschoonmoeder heeft teruggespuugd:) Prachtig!

gewoon terugspugen dan valt ie je misschien aan met en kan je hem aanklagen of jezelf verdedigen en hem knock out slaan

Geef hem een flinke kopsloot.

Je keert hem de andere wang toe. Als hij weer spuugt geef je hem een knietje...

slaan niet. sta je niet in je recht. waarom spuwde deze persoon?

niets, alhoewel het in iemands gezicht spugen wel kan worden opgevat als feitelijke belediging. Je zou er dus aangifte van kunnen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100