Hoe kan ik het beste omgaan met een bazige collega?

Het is een vrouw (lieverdje van de baas) en haalt iedereen constant keihard onderuit waardoor je een echte sukkel lijkt. Ik kan ook wel heel erg met haar lachen, maar dit is een echt minpunt. Het raakt me iedere keer weer. Uitspraken zoals "ik kan je wel wat aandoen". Ik mag het eigenlijk niet zeggen, maar ik krijg spontaan Hitlerjugend in mijn hoofd, dat past het beste bij haar. Ik probeer rustig te blijven, maar ik ken mezelf heel goed. Eens gaat de bom barsten en dan zal dat grote gevolgen hebben voor mezelf. Oh ja, met mijn baas valt daar niet over te praten.....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat je met haar kunt lachen , is een heel positief punt. Het is sowieso handig om haar gedrag positief te benaderen, waarmee ik niet ' slijmen' bedoel. Iemand die bazig is, gaat i.h.a. geen verantwoordelijkheden uit de weg en durft leiding te nemen. Dat kun je beslist zien als een sterke eigenschap. Het roept wrevel op, als iemand er in doorschiet. In zo'n geval kun je dat heel goed aangeven in combinatie met een positieve boodschap. Bijvoorbeeld: " Ik vind het heel goed van je, dat je zus of zo doet, maar je gaat er zo ver in, dat ik me er soms een sukkel bij voel. (voorbeelden noemen) De ander zit dan met het probleem dat iemand die haar op bepaalde punten waardeert, zich soms een sukkel bij haar voelt. Dat zal ze vermoedelijk niet willen, want zo kan ze aan populariteit verliezen. Dat wil men doorgaans niet. Je kunt ook best wat grimmiger reageren, als dat beter voelt (doe in elk geval niets wat je niet echt vindt en wordt ook niet cynisch) , maar wacht niet tot de bom barst. Dan ben jij degene die verliest. Helemaal als het het ' lieverdje' van de baas betreft.

gedrag spiegelen, en als ze dan een reactie geeft van wat ben je onaardig? waarom doe je dit? dan kun je met haar het gesprek aangaan dat dit een reactie is op haar gedrag en dit niet prettig vind, net zoals zij het niet prettig vond om zo door jou te worden behandeld, drna komt er door besef meestal een schuldgevoel bij diegene naar boven waardoor de sfeer op de werkvloer er alleen maar beter op wordt... succes ermee :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100