Zijn alle mannen die aan ballet doen homo?

Ik kom zelf regelmatig bij een balletschool en ook bij uitvoeringen. Heel vaak hoor ik mensen zeggen dat de mannen homo zijn. Als ik vraag waarom, zeggen ze: kan je dat niet zien dan? Waarom word dat gezegd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Tijdens het balletdansen maakt het helemaal niet uit wat iemands seksuele voorkeur is. Dat maakt pas uit als je in de discotheek een one night stand probeert te scoren, bijvoorbeeld. Waarom die mensen de voorkeur van de dansers nu zo interessant vinden snap ik ook niet helemaal precies. Waarschijnlijk is het een vooroordeel waar zo'n persoon onbewust aan leidt.

Mensen vinden het geruststellend als je kan zien dat iemand homo is. De werkelijkheid is echter anders. Bij de meeste kan je het namelijk niet zien.

Er zijn mensen die graag in hokjes denken , dus dit hokje is - ballet = homo. natuurlijk is dit echt onzin. en natuurlijk zullen er homo's zijn die aan ballet doen maar ook hetro mannen doen aan ballet. het is meer de bekrompenheid van de persoon zelf die zo denkt en dat zegt.

Nee, niet alle mannen die aan balleet doen, zijn homo. Dat idee komt voort uit het vooroordeel vrouwelijk = homo, waar héél wat op aan te merken valt. Hetzelfde idee bestaat over kappers, visagisten, mannelijke secretaresses, verplegers, modeontwerpers, stijldansers, noem maar op. De twee foute aannames: - Het idee dat homo's altijd vrouwelijke trekjes hebben, en dat mannen met vrouwelijke trekjes altijd homo zijn. Beide zijn niet waar. - Het idee dat de bewuste beroepen/hobbies vrouwelijk zijn. Dat komt voor uit de rolverdeling tussen man en vrouw die maar héél kort in onze geschiedenis heeft bestaan, en dus bepaald niet noodzakelijk is.

Natuurlijk zijn het allemaal homo's net als dat alle vrouwen die in de bouw werken lebisch zijn en mannen die in de zorg werken ook homo zijn. Het is natuurlijk grote onzin het is statistisch gezien wel een feit dat er in de zorg en in uitvoerende kunsten meer homosexualiteit voorkomt dan in de bouw. Maar dat je kunt zien of iemand homo is vind ik echt grote onzin. Je kunt aan iemand toch ook niet zien wat zijn politieke kleur is.

Ha, dat Vraagje39; Dat komt omdat veel mensen anderen (vooral hen die niet aan hun eigen patroontje voldoen) graag in groepjes indelen. Homo's daar vindt men vaak van dat ze vrouwelijke eigenschappen hebben en dus is het lekker makkelijk om te denken dat balletdansers maar allemaal homo moeten zijn. Iedereen die weet hoe inspannend serieus balletdansen is en weet hoe gespierd mannelijke dansers zijn weet wel beter. Menig heteroman zou maar wat graag zo'n zogenaamd homoballetlichaam willen hebben.

Nee, Jan Kooijman niet volgens mij. http://www.scapinoballet.nl/nl/pages/spitz+spitz_nummer_1+uitgelicht_jan_kooijman

Het is echt van de gekke dat je aan iemand zou kunnen zien met wie die het bed deelt. Behalve de al genoemde argumenten wil ik je nog even wijzen op het echtpaar Ebbelaar-Radius. Het beroemdste danspaar in Nederland waren Alexandra Radius en Han Ebbelaar. Zij zijn een echtpaar en hebben vele beroemde balletten gedanst. Ze zijn in 1990 gestopt.

anders was ik een 'manwijf' omdat ik karate doe.. kan ik ook zeggen. Maar ik vind het eignelijk ook wel een onzin dat ze zeggen dat het voor homo's is. Maar zelf plaag ik ook wel of anders zeg ik niets. OF ik schiet in de lach maar dan bedoel ik het ook wel goed. Want ik krijg nu vaker slappe lach... Maar als ik het in de films zie is het wel gaaf ;p Maar ik blijf liever mannen zie die aan martial arts doen. <3

Welke van onderstaande stellingen zijn volgens jou (niet) waar? - Je kan homo's makkelijk herkennen: ze gedragen zich verwijfd. - Mannelijke balletdansers, verplegers en kappers zijn homo's. - Lesbiennes zijn mannenhaters. - Homoseksuele relaties duren nooit lang. - Holebi's moeten niks weten van kinderen. - Homo's zijn mietjes die hun man niet kunnen staan. - Holebi's hebben een dominante moeder. - Homoseksualiteit is een ziekte. Misschien denk je dat sommige van bovnestaande stellingen wel opgaan, maar niet is minder waar... Deze stellingen kloppen niet! Het zijn verhaaltjes, vooroordelen die ervoor zorgen dat mensen homoseksualiteit niet aanvaarden. Er zijn natuurlijk altijd enkele uitzonderingen, maar dat heb je overal. Algemeen kunnen we dus zeggen dat bovenstaande denkbeelden fabeltjes zijn...

Bronnen:
http://holebi.skynetblogs.be/post/3351599/...

Ik zou iedereen willen aanraden de film Billy Elliot (2000) eens te huren. Zeer de moeite waard.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100