'Russische spionnen bekennen schuld', wat valt er nog te spioneren voor de Russen over de Amerikanen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er blijft genoeg te spioneren over. Openlijk wordt er allemaal van alles besproken. Maar het gaat om wat er op de achtergrond gebeurd. Welke bondgenootschappen sluit de VS in bijvoorbeeld de arabische landen. Of welke voormalige Oost Europese (voormalige sovjet) staten krijgen verkapte steun in welke vorm dan ook om een pro-westerse houding te krijgen. en tevens te dienen als een buffer voor de Russen. Welke atoomprogramma;s spelen er. Of welke andere wapensystemen worden er ontwikkeld. Of het anti raketschild dat de VS in oost europa hebben willen plaatsen. Zo is er genoeg te bedenken.

Ha, die Glimworm; Zolang Amerika een grote technologische, militaire en economische voorsprong heeft op Rusland blijft er nog genoeg te spioneren over. De namen en vaandels zijn misschien veranderd, de belangen en achterliggende verhoudingen zijn dat nauwelijks.

Er zijn natuurlijk erg veel verschillende manieren waarop je kunt spioneren(inlichtingen inwinnen) en veel verschillende zaken zijn te bespioneren. Het zal nu misschien minder gaan om atoomwapens maar meer om economische doelen zoals multinationals en tech-coöperations

Ik geloof geen snars van dat verhaal. Typisch weer zo'n stukje fictie uit de amerikaanse media. Tot nu toe nog niet een echte verklaring gezien, maar ik weet vrij zeker dat het een hersenspinsel is en dat we binnen een paar dagen of weken ergens op het internet wel de verhalen kunnen lezen van wat erachter zit. Zo'n verhaal kan met meerdere redenen in de wereld worden geholpen en/of enorm uit z'n verband gerukt worden. Bangmakerij is altijd goed (Pas op! Je buren kunnen -ondanks dat ze vrij normaal lijken- best wel russische spionnen zijn). En "Kijk eens, we hebben spionnen gevangen, de FBI kan nog wel _iets_... En natuurlijk is alles dat afleidt van de onwinbare oorlogen, onoplosbare natuurramp en onredbare economie ook welkom... Subjectief antwoord, maar vond dat het er toch wel bij mocht.

Het zou een beetje te naief zijn als je zonder meer zou aannemen dat 'men' alles al van elkaar weet. De vriend van vandaag..kan de vijand van morgen zijn..is de vuistregel die beide partijen koesteren. Alle topgeheimen worden dan ook beschermd alsof het hun baby's zijn. De andere partij tracht die topgeheimen te bemachtigen om.. Ten eerste zijn eigen land niet achterop te laten raken en Ten tweede om zijn eigen land een mogelijke voorsprong te geven. Bovendien ligt er nog het feit dat beide supernaties hier en daar verschillende belangen hebben. Bijvoorbeeld in het Midden oosten waar Amerika (om Israel te behoeden voor een aanval vanuit Iran) Iran 'anders' behandelt dan de Russische staat dat doet. Zou er daar een conflict uitbreken..dan kun je toch nooit uitsluiten dat Amerika en Rusland lijnrecht tegenover elkaar komen te staan. Tja en dan is het toch leuk als de tegenstander niet alles van je weet, hè.. Gr. Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100