Wat zijn levensvragen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vragen die alleen door de steller zelf te beantwoorden zijn, omdat je ze pas na een bepaalde hoeveelheid levenservaring kunt beantwoorden en het antwoord ook van persoon tot persoon of zelfs in verschillende fasen van je leven kan verschillen. Vreemd genoeg komen er ook op GV nogal wat levensvragen langs - en worden die ook veelvuldig beantwoord, waar ik me zelf overigens ook wel schuldig aan maak - maar echt 'foute', 'goede' of beste antwoorden kunnen die feitelijk natuurlijk niet opleveren. Veel levensvragen gaan over de zin van het leven en wat daar eventueel op volgt. Maar ook vragen over minder concrete begrippen als liefde, vriendschap, relaties, keuzes en voorkeuren vallen in die categorie. Ze zijn altijd interessant om te stellen, omdat andermans visie je op een bepaald denkspoor kan zetten (of daar helemaal vanaf houden), maar hebben geen eensluidende antwoorden.

Vragen die gaan over gezondheid, geluk, en liefde.

Waartoe en waarom ben ik hier?

Vragen die gaan over de zin van het leven.

Is dit het nou? Wat heeft mij het eigenlijk allemaal opgeleverd? Waarom zou ik in het nu leven? Waarom moet ik altijd keuzes maken? Hoe kan ik positief denken? Levensvragen zijn altijd vragen over het waarom en hoe je in het leven zou kunnen staan. Je wil een bevestiging in het dagelijksleven over onzekerheden. Ik kan er mooie antwoorden op bedenken ,maar je hebt het over levensvragen. Het knaagt om deze vragen niet te beantwoorden.

Wat is de zin van het leven? Bestaat (er een) God? Waar was ik voordat ik geboren was? Wat was er vóór de oerknal? Hoe zijn de piramiden gebouwd? Wat was eerder, de kip of het ei? Wat is de definitie van "leven"? Waarom hangt iedereen de toiletrol anders op?

Levensvragen zijn voor mij vragen die gaan gaan over het leven zelf. Hoe sta je in het leven, wat doe je er mee en wat wil je. Of je nadenkt over hoé je je leven in (wilt) vullen, waarom er dingen gebeuren in je leven. Zijn er 'toevalligheden' in je leven en zijn ze wel zo toevallig. Waarom voel ik me soms, zo als ik me voel, is dat invloed van buitenaf... Er zijn zo tal van levens vragen die mij bijna dagelijks bezig kunnen houden. Vragen over mezelf en relatie met mijn mede mens. Maar buiten al deze vragen ben ik ook een heel nuchtere vrouw, echtegenote, moeder en oma :)

Houd hij of zij wel van mij??? Voor velen van ons éen van de belangrijkste vragen in ons leven.. ;-)

Levensvragen zijn vragen die de fundamenten van het bestaan raken en die tijdelijke antwoorden geven over het denken van je bestaan. Voorbeelden zijn al gegeven.

"Wat zijn levensvragen?" *Wat was er vóór al het LEVEN, en wat zal er ná het LEVEN zijn? *Is het LEVEN voor eeuwig? *Is het LEVEN er altijd al geweest? *Zal het LEVEN er altijd zijn? *Krijg ik nog een LEVENspartner? *Hoe zal mijn LEVEN er in de toekomst uitzien? *Is het LEVEN écht of een illusie? *Maken de geest en de ziel de fysieke stoffen LEVENd? Of maken de fysieke stoffen de geest en de ziel LEVENd? *Is er meer, of ander (intelligent), LEVEN in onze Melkweg, of elders in de kosmos? *Is het LEVEN de moeite waard? *Worden we geboren om te LEVEN? En LEVEN we om te sterven? *Wat is het doel van het LEVEN? *Is het LEVEN op deze aarde eigenlijk de hel? *Zal ik ALLES uit het LEVEN halen? *Wil je IETS van jouw LEVEN maken? *Is NIETS, in het LEVEN, zeker?

Bronnen:
http://www.groei.org/prod/dataweb/generate...

vragen die jou of een ander persoon belangrijke antwoorden denken te bevatten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100