Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Zijn er maffiabazen die low key leven zonder luxe?

In het kader van criminologie (gericht op m.n. Italië) zie je dat bij arrestaties veel criminelen in enorme luxe leven: villa's, luxe spullen, exclusieve auto's. Maar zijn er ook invloedrijke maffiabazen die niet luxe leven, eenvoudig wonen en bijvoorbeeld zelf een kleine en/of oude auto rijden, terwijl zij toch waarschijnlijk een enorm (crimineel) vermogen hebben?

een jaar geleden
1.2K

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Er zijn Maffiabazen die op de vlucht zijn en daarom 'low key' leven om niet op te vallen. Denk b.v. aan Ridouan Taghi die zichzelf in zijn huis in Dubai opsloot, bang om gevonden te worden.

Maar ja.... je wordt geen Maffiabaas "puur en alleen om veel geld te verdienen, maar eigenlijk juist om luxe te kunnen leven. Dus als het effe kan... dan zullen "de bloemetjes buiten gezet worden !
(Lees meer...)
SimonV
een jaar geleden
Dat is meer een tijdelijke noodzakelijke tactiek. Geen standaard sobere lifestyle.
Ozewiezewozewiezewallakristallix
een jaar geleden
Klopt ! Dat is ook hoe ik het bedoel.
Ja, er zijn maffiabazen die low key leven zonder luxe. Ze proberen hun identiteit te verbergen en leven vaak in een klein huis, zonder veel bezittingen. Ze vermijden het om in de schijnwerpers te staan en verbergen hun vermogen.
(Lees meer...)
9 maanden geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding