Is er in Nederland sprake van de opkomst van een huftercultuur?

Met als boegbeelden GeenStijl, PVV, Geert Wilders, ToN?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, ik denk het wel. Mensen zijn grof gebekt, lomp in de omgang, moelijk benaderbaar, horkerig en uitermate onvriendelijk en bovenal niet hoffelijk. Mensen die zich zo opstellen en dat zijn er steeds meer hebben serieus een opvoeding nodig want in mijn optiek kun je voor jezelf leven en genieten zonder te etaleren aan de hele wereld hoe je vreselijk verassocialiseerd. Dit heeft gewoon puur te maken met het feit dat men niet meer op elkaar let en mensen in de gelegenheid zijn om zich volledig te laten gaan. Een droevige ontwikkeling.

Verbeter de wereld begin bij jezelf. ieder voor zich god voor ons alle, nou die goeie man heeft ook wel wat beters te doen . Neem je eigen verantwoording.

En wat is er mis met Geenstijl, PVV, Geert Wilders en TON? Om maar even met de laatste te beginnen. Rita Verdonk kreeg heel het land over zich heen toen zij de wet uitvoerde m.b.t. de 26.000 uitgeprocedeerde assielzoekers... Dat moet je zelf eens proberen: Een zaak tot en met het hoogste rechtscolege verliezen en dan toch nog je gelijk krijgen, omdat de mensen het eigenlijk wel onterecht of zielig vinden dat je het verloren hebt... Geert Wilders met de PVV zijn inderdaad niet mijn favoriet. Feit blijft wel dat Wilders met zijn PVV een groot deel van het Nederlandse volk achter zich krijgt. Dus dan is de vraag, of dat dit aan Wilders en de PVV ligt. Of dat de al langer bestaande regeringspartijen niet, of nauwlijks naar het volk luisteren... En dit laatste geldt in mijn visie ook voor Geenstijl... En dan noemen jullie het een "huftercultuur"? Het kan best dat je het hier allemaal niet mee eens bent. Maar dit wilt niet zeggen dat je het dan een huftercultuur moet gaan noemen. ik vind dit erg kortzichtig en bekrompen...

Nee, hier is in mijn ogen absoluut geen sprake van. Allereerst vind ik het vreemd om GS, Geert Wilders & ToN weg te zetten als hufters. Dat dit rechtsere bewegingen zijn ben ik absoluut met je eens, door je vraagstelling laat je duidelijk zien dat jij het niet hebt op deze partijen, persoonlijk vraag ik me af hoeveel je af weet van deze drie partijen om tot een conclusie te komen dat dit boegbeelden zijn van hufters in Nederland. GeenStijl is simpelweg een nieuwsmedium die het nieuws alleen op een andere manier brengt welke wel aantrekkelijk is voor veel jongere mensen. Dit doen zij wat grover, maar dit is soms ook nodig! Als je kijkt dat ze naar een politievoorlichter bellen en die gewoon doodleuk zegt dat ze niet weet of ze wel een interview wil geven omdat GS niet zo pro-overheid is en dit vervolgens ontkend voor de camera dan vraag ik mij ernstig af waar het heen is gegaan met de bestuurders in dit land en dat er niet misschien al veel eerder een medium op had moeten staan om bij sommige nieuwsitems echt de waarheid boven tafel te krijgen. De overheden hebben zich te veilig geacht en staan zo ver van de maatschappij af dat ze denken dat zij ook boven de wet staan. Geert Wilders & ToN zijn gewoon politici waar je het wel of niet mee eens bent. Maar dan de verhuftering van de maatschappij, een terugkerend fenomeen is dat een generatie zich afzet van de vorige. De huidige generatie is weer wat mondiger dan de vorige, maar om het gelijk weg te zetten als hufters vind ik ongepast. Bij de hippies dacht ook iedereen dat heel het land naar de kl*te zou gaan. Dit zijn gewoon natuurlijke verschijnselen die je altijd zal behouden. Overigens vind ik het wel grappig om te zien dat vaak de mensen die zeggen dat het aan de opvoeding ligt zelf de opvoeders zijn [alleen hun kinderen zouden zoiets natuurlijk nooit doen] En dat er veel meer geweld is? Dat vind ik moeilijk om te geloven, met het internet, cameera's op telefoontjes etc. is er gewoon veel meer zichtbaar geworden voor mensen die er geen idee van hadden wat er allemaal gebeurd. Dat het erg is, is absoluut waar, maar erger? Ik denk meer zichtbaar en omdat veel mensen geen idee hadden dat zulke dingen gebeuren beginnen ze zich nu pas zorgen te maken.

Hufters komen altijd boven drijven in slechte tijden. Bang voor hun eigen hachje en gebrek aan zelfvertrouwen leiden dit in. De opperhufters roepen dan deze zielige mensen aan en vinden een goede voedingsbodem bij hen.

Ik denk dat het iets van alle tijden is. Alleen wordt het steeds groffer en steeds harder. Er komen steeds meer mensen, zowel in Nederland als op de gehele aarde. En wie het hardst schreeuwt kotm vaak het verst. Dus schreeuwen we er maar op los. Daarnaast is er altijd een conflict tussen de oude en nieuwe generatie. Over m30 jaar vind de jeugd van die tijd de jeugd van nu netjes en saai.

Persoonlijk vind ik die Marokkaanse straatschoffies die hele buurten terroriseren een heel stuk hufteriger dan Wilders die vind dat er tegen op getreden moet worden, waar de linkse partijen duidelijk meer van het pappen en nathouden principe zijn (en iedereen weet: Zachte heelmeesters maken stinkende wonden).

Ja, Er is geen sprake van de opkomst van een huftercultuur maar dit komt door de hufterkweekvijvers her en der. Voorop gesteld dat ik bij alle politieke partijen punten heb waar ik achter kan staan en waar ik tegen ben is het wel zo dat de PVV net als de partij Fortuyn destijds in elk programma negatief naar voor wordt gebracht. Als aanhanger wordt je direct als dom en / of extreem rechts beschouwd en let op mijn woorden, Hoe dichter we bij de verkiezingen komen hoe meer deze vorm van indoctrinatie wordt gebezigd. Daar staat tegen over dat ons al bijna acht jaar terreurdreiging wordt voorgehouden door de zittende regering waar geen haan naar kraait. Mijns inziens heeft dit net zo'n dan niet grotere weerslag op onze verstandhouding met de hier verblijvende minderheidsgroeperingen. Hier geldt"het is de toon die de muziek maakt en Wilders maakt heavy metal" Het blijft echter allemaal muziek!!! Mijn advies: laat je niet gek maken en blijf voor je zelf denken

Ja, er is in Nederland inderdaad sprake van de opkomst van een huftercultuur. Deze cultuur wordt met name uitgedragen door lieden die anderen ongenuanceerd voor hufter trachten uit te maken. Capice?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100