Is de wereld corrupt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wikipedia geeft deze definitie 'Corruptie is het politieke, sociale of economische verschijnsel waarbij iemand in een machtspositie ongeoorloofde gunsten verleent in ruil voor wederdiensten of als vriendendienst.' Een filosofisch woordenboek geeft deze: 'Verrotting; omkoping; welbewust breken van beloftes voor eigen voordeel; ambtenaren of bestuurders die de wet niet handhaven waar zij wettelijk verplicht zijn dat te doen; wetenschappers die geen wetenschap maar politieke of religieuze waanleren uitdragen als wetenschap; politici die in de politiek zijn voor eigen voordeel; misdadige praktijken van ambtenaren en bestuurders; samenwerking van georganiseerde misdaad en ambtenarij of bestuur.' Woorden-Boek: 'corruptie: cor` rup - tie [-sie] («Latijn) de -woord (vrouwelijk) corrupties 1 bederf, bedorvenheid; 2 omkoping, het aannemen van geld of geldswaarde door de bekleder van een openbare positie als tegenprestatie voor een bep. gunst; 3 vervalsing corruptie: omkoopbaarheid machtsverstrengeling omkoperij bederf, bedorvenheid, rotheid' ________________________________ Nee, ik denk niet dat de wereld corrupt is, hoewel er wel veel corrupte mensen zijn, vooral onder hen die de macht hebben. Maar er zijn ook heel veel eerlijke mensen, zelfs onder de machthebbers. Ik denk wel dat iedereen te koop is en dat alleen de prijs verschilt.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Corruptie
http://www.woorden-boek.nl/woord/corruptie
http://www.xs4all.nl/~maartens/philosophy/...

de wereld is niet corrupt! het zijn sommige mensen die erop wonen die corrupt zijn . in de VS komt t nog wel voor dat de plaatselijke politie in de media komt dat ze corrupt zijn maar tegenwoordig hoor je t niet veel meer

Ondanks dat er wetten en omgangsregels zijn, is iedereen uiteindelijk wel om te kopen. Dat zit nou eenmaal in onze natuur.

De wereld is niet corrupt, de maatschappij is niet corrupt. Dankzij wetten en de controle daarop is de corruptie in de wereld beperkt. Nederland behoort tot de minst corrupte landen ter wereld.

Bronnen:
http://zaplog.nl/zaplog/article/overzicht_...

Corruptie komt het meest voor op de plaatsen waar de bureaucratie het grootst is. Dat is omdat in die landen op elk niveau, ook op het laagste, er een administratieve belemmering is die je met een beetje geld kunt overbruggen. Hoe minder bureaucratie, hoe minder corruptie. Maar nog steeds betekent dat helaas niet dat ook landen waar eigenlijk geen bureaucratie is, er geen corruptie is. Het is alleen zo dat dit pas op hogere niveaus zal voorkomen en met hogere bedragen gemoeid gaat. Kortgezegd: de wereld is niet corrupt, het zijn administratieve systemen die corruptie met zich meebrengen.

stel u de wereld voor 1 dag zonder sancties ;daar is uw antwoord

Bronnen:
vele geschriften"

De wereld zelf heeft geen speciale eigenschappen op dit gebied, maar de bewoners wel. En overal in de wereld komt corruptie voor.

Dat is al een hele lange tijd zo , en dat zal ook wel nooit veranderen ! Daar draait hij voor een groot gedeelte op .

de wereld kan niet corrupt zijn,het is een planeet met wat natuur erop ,de mens is corrupt van nature omdat het eigenbelang altijd voor het algemeen belang gaat.

In alle landen van de wereld probeert men wel door wetgeving de hebzucht van de mensheid te beteugelen. Maar het blijft moeilijk. In het algemeen komt corruptie in rijke landen minder voor. In arme landen is mens makkelijk omkoopbaar. Maar voor geld wordt veel gedaan hoor!

De wereld is niet corrupt, de wereldbevolking is voor een groot deel corrupt. Of het nou op grote of op kleine schaal is, in elk land komt het voor. Corruptie is niet uit te roeien. Mensen gaan nu eenmaal graag voor eigenbelang, macht en geld.

Overal is corruptie. Maar vooral in zuid america is het erg daar valt bijna alles af te kopen . Het probleem is dat de mensen bijna niks verdienen en dan een beetje geld is dan een welkome aanvulling op hun schamele loon .

Ja rot tot op het bot

De wereld is niet corrupt, maar alle mensen hebben de capaciteit om corrupt te woorden. Hoe meer egoïsme bestaat des te meer corruptie bloeit. Helaas bestaat de egoïsme in de mensheid volop in kracht.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100