JSF of JSF?

Volgens het CDA heeft Nederland allang beslist. De VVD is van meet af aan slipperdrager geweest van Lockheed-Martin en partijen als de CU en de SGP scharen zich achter het bewandelen van de Koninklijke Weg: salamiplakjes doen de worst verkopen.

Geen parlementarier echter schijnt op basis van meer dan een natte vinger te kúnnen beslissen maar wordt daar wel toe gedwongen nu.

Wat is uw mening op basis van de (uiterst beperkte) info die u nu heeft kunnen verzamelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Ireuana; Ik heb de indruk dat we straks ofwel veel meer geld kwijt blijken te zijn danwel de hele strategie van de luchtmacht moeten aanpassen omdat we voor hetzelfde bedrag veel minder toestellen geleverd krijgen. En dat met een onzeker bedrag aan compensatieorders en onduidelijke werkgelegenheidsgroei ervoor terug. De Saab Gripen lijkt me zowel economisch als strategisch de betere keuze.

We hebben al vele miljarden euro's en guldens in onderzoek naar de JSF gestoken, dat kunnen we nu niet meer omdraaien. Niet verdergaan betekent dat we het geld in een bodemloze put hebben gegooid. Dit betekent niet dat ik een voorstander ben van de JSF, we hadden beter mee kunnen doen aan de Eurofighter. Er is echter beslist dat we de JSF kopen, dus we zijn het financieel verplicht om nu ook de JSF aan te schaffen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100