Welk woord wordt en de Nederlandse taal het minst gebruikt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat kan je niet zeggen, want als je dat doet, dan wordt het door alle media overgenomen en daarom is het dan niet meer het minst gebruikt. Maar goed, mijn keuze zou zijn: zeepklopper.

Matteklopper, nochtans, uwerzijds werden vroeger regelmatig gebruikt maar nu bijna niet meer.

Voor de vrouwen zal dit denk ik het woord "JA "zijn. En voor de mannen het woord "misschien " of "straks ". Maar nu even serieus, ik denk het woord liniaal.

gifpissergevaar

rapalje...

glazendoek & bordendoek misschien. Vroeger had je daar 4 verschillende doeken voor bordendoek glazendoek handdoek en theedoek tegenwoordig noemt men het gewoon alleen maar droogdoek of theedoek en droog je er alle afwas mee af.

Bronnen:
mijn ouderwetse handoekenrekje waar nog...

Liniaal het minstgebruikt? Mijn leerkrachten gebruiken het allemaal 20 keer per dag... Ik denk plutocratiemanie... Toegevoegd na 19 minuten: Ofschoon had ook nog gekund...

Onversaagd, abusievelijk, edoch, onverwijld.

nestel :P hahaha veel mensen weten dat woord niet ;) dus dan kan je het ook niet gebruiken. maar sla maar eens de dikke vandalen open, genoeg woorden die een gewoon mens niet zal gebruiken

Bronnen:
mezlef

Uwe ..

Er gaan dagen voorbij dat ik niemand het volgende woord hoor gebruiken: hippopotomonstrosesquippedaliofobie (fobie voor lange woorden). Ook het woord plichten schijnt zeldzaam te zijn. Het woord rechten blijkt echter iedereen wel te kennen.

Het is een heel kort woordje, maar wordt steeds minder gebruikt: U

Woorden die je niet zegt maar wel denkt. Ik ga dit woord niet noemen want te schunnig.

De meest gebruikte Nederlanse woorden zijn: de, van, een, en, het, in, is, te, niet, op, dat, die, voor, hij, ik, zijn, was, aan, ook. (Zie bron) De minst gebruikte woorden zijn niet te achterhalen Ik denk dat dat woorden zijn die heel moeilijk zijn en die mensen gewoon niet kennen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100