Curriculum vitae: Na personalia, eerst opleiding of ervaring?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eérst de werkervaring. Een recruiter vind dat al snel veel relevanter dan opleiding. In een cv werk je het beste in omgekeerd chronologische volgorde, dus eerst je huidige baan, dan de vorige baan etc. Over het algemeen is je opleiding grotendeels vóór je werkervaring. En zodra je een beetje werkervaring hebt, is het veelinteressanter wat je met die opleiding hebt gedáán (of hoe je ondanks gebrek aan opleiding heel relevante ervaring hebt) dan wélke opleiding je hebt gedaan. En hoe langer geleden je die opleiding hebt gevolgd, hoe kleiner het gewicht van je opleiding en hoe groter het gewicht van je ervaring.

eerst opleiding, want vaak is relevante werkervaring gekoppeld aan je opleiding(en)

Eerst je opleidingen, dan je werkervaring! Zie bron voor een goed voorbeeld van een CV.

Eerst opleiding lijkt me en daarna pas de ervaring,die je na de opleiding hebt gehad,dus een beetje in chronologische volgorde.

Eerst opleiding

Dat hangt ervan af. Als je al heel veel werkervaring hebt, dus een lange C.V. dan is het beter om met werkervaring te beginnen en later pas je gevolgde opleidingen en cursussen. Begin je net met werken, dan eerst je opleidingen vermelden. Het gaat er om dat je C.V. aantrekkelijk is, dus dat wat relevant is vermeldt je altijd als eerste.

Inderdaad, eerst opleiding en dan ervaring. Begin bovenaan met het meest recente. Als je veel werkervaring hebt dan 3 of 4 volledig en de rest liever samenvoegen. Hou het overzichtelijk!! En ook heel belangrijk: hou het allemaal op 1 A4-tje. Vergeet niet je interessante hobby's uit te lichten en ook vooral melden als je ooit een ochtendkrant hebt gelopen.

Wanneer je relevante werkervaring hebt begin je daar altijd eerst mee, daar kijken p&o adviseurs altijd eerst naar. Daarna pas opleiding. Opleiding is heel belangrijk, maar voor een werkgever is het belangrijker op welk niveau je kunt functioneren, dus vandaar eerst werkervaring, met daarin een korte beschrijving van de functie. Indien je nog geen werkervaring hebt, eerst opleiding en darna eventuele vermelding van (bij)banen. tegenwoordig is het ook vrij hip om een competentieprofiel te maken van je cv, dit raad ik je echter sterk af!

Dat is de volgorde , ja. Personalia, opleiding, ervaring.

Eerst werkervaring. Te beginnen met de meest recente ervaring. Dat is namelijk wat de personeelsfunctionaris wil weten: WAT heb je gedaan, WAAR kom je vandaan? En minder op wat voor school je vroeger gezeten hebt. Dus daarna opleidingen, te beginnen met de meest recente, of de meest relevante of de hoogst genoten opleiding. Allemaal afhankelijk van de baan, de functie waar je op solliciteert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100