Wat is de aller gevaarlijkste stad en/of het onveiligste ter wereld?

babyfaced bracht me op idee door zijn vraag

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De gevaarlijkste steden ter wereld. 10) Op de tiende plaats een eerder verrassende stad, Bagdad, dat heel wat vorderingen gemaakt heeft tegenover enkele jaren geleden. Ze hebben er wel nog een lange, lange weg af te leggen. 9) Op naar de Verenigde Staten, maar niet voor het laatst. Vermijd in ieder geval Baltimore wanneer je een rondrit maakt langs de East Coast. 8) Medelin (Colombia) is erg genoeg een vaste klant in dergelijke lijstjes. Zolang drugs er hoogtij vieren, blijft deze stad levensgevaarlijk. 7) San Salvador (El Salvador) werkt mee aan het overwicht van Zuid-Amerikaanse steden in de top tien. 6) Weinig touroperators raden aan om naar Port Moresby in Papoea Nieuw Guinea te reizen. Niet omdat het te ver weg ligt, te moeilijk bereikbaar is of omdat er haast niets te zien is, wel omdat het aantal overvallen, schiet- en vechtpartijen er amper bij te houden is. 5) Volgend jaar gaat in Zuid-Afrika het WK Voetbal door. Hopelijk maakt Kaapstad tegen dan serieuze vorderingen op het vlak van veiligheid, want momenteel is het de vijfde gevaarlijkste stad ter wereld. 4) Tijuana, in deze lijst op de vierde plaats, mag dan wel supertoeristisch zijn, je hebt er ogen op je rug nodig. 3) Op 16 februari 2010 wordt in New Orleans Mardi Gras gevierd. Een gigantisch feest, de rest van het jaar is het er een en al kommer en kwel. De lokale overheid doet zijn best, maar het lijkt wel een druppel op een hete plaat. 2) Caracas (Venezuela) heeft de nummer één net niet gehaald, met 96 moorden per 100.000 inwoners. 1) Dé gevaarlijkste stad van dit moment is het Mexicaanse Ciudad Juárez, aan de grens met de Verenigde Staten. Vorig jaar alleen al werden er ongeveer 1600 moorden gepleegd.

Bronnen:
http://www.zita.be/lifestyle/nieuws/562478...

Johannesburg schijnt

mexicocity

Ciudad Juarez in Mexico. Zelfs de politie komt er niet graag.

Volgens CNN is het Baghdad.

Bronnen:
http://www.cnn.com/2010/WORLD/americas/04/...

Detroit Toegevoegd na 4 minuten: Bogota is zeker ook 1 van de meest onveilige plekken die er bestaan

Hong Kong Wat gevaarlijk betreft: de luchtvervuiling was er vorige maand zo ernstig, dat de lucht gewoon giftig was. Je kon er vergif in ademen. Dat is een levensgevaarlijke situatie!

Volgens www.allesopeenrij.nl: Gevaarlijkste steden ter wereld : Bagdad, Irak Bangui, Centraal Afrikaanse Republiek Abidjan, Ivoorkust Pointe Noire, Republiek Congo Luanda, Angola Andere site: Nog vakantieplannen? Neem een kogelvrij vest mee in je koffer wanneer je naar Mexico afreist en Ciudad Juarez bezoekt. Nergens is de kans om vermoord te worden zo groot als in Ciudad Juarez. De Mexicaanse grensstad, het decor van een bloedige drugsoorlog, telt het hoogste moordcijfer ter wereld.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100