Waarom zijn oudere mensen soms zo agressief in de omgang ? is het door negatieve ervaringen of is het een gedraging eigen aan hun leeftijd ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je ouder wordt kun je twee kanten op. Of je wordt wijzer en milder óf je verzuurt en wordt een ouwe sikkeneur. Sommige oude mensen kiezen voor dat laatste.

Bij (beginnende) dementie zie je ook dat allerlei remmingen wegvallen: dat wat ze vroeger nog voor zich hielden flappen ze er nu uit (vaak inderdaad frustraties uit het verleden).

Ze begrijpen de huidige maatschappij niet meer zo goed. Ze zijn boos/teleurgesteld omdat ze vinden dat al hun inspanningen om iets van de maatschappij te maken voor niets zijn geweest.

waarschijnlijk waren ze als jonger iemand ook al agressief in de omgang. Ook al wordt je ouder, je blijft die persoon. Een andere verklaring zou kunnen zijn: een soort zelfbescherming. vroeger leerde men niet voor zichzelf opkomen, dan maar op zo'n manier.

Komt door een proces vooraan in de hersenen. En dat maakt hun arroganter, tot soms onuitstaanbaar. Maar iedereen moet er door, het is een natuurlijk proces. Waarmee ik niet wil zeggen dat we het allemaal maar moeten toelaten. We zijn nu eenmaal mens om zoiets te onderdrukken. Elke generatie heeft zijn problemen. Jongeren zijn nu eenmaal actiever en agressiever en die moeten zich ook aanpassen aan hun traag gangetje. Volwassenen hebben veel stress, altijd opgejaagd maar die moeten ook niet iedereen beginnen afblaffen.

Bij het ouder worden versterken eigenschappen zich Naar gelang wat je hebt meegemaakt in je leven en vooral je karakter is dan meebepalend, kun je stellen dat postieve eigenschappen positiever worden en negatieve dus negatiever. Een chagrijnig iemand wordt nooit een lolbroek. etc

Karaktereigenschappen hebben nog wel eens de neiging sterker te worden , op de oude dag. Of juist een stuk milder.Het is niet eenduidig aan te geven wat de oorzaak is. Natuurlijk kan eenzaamheid en veel teleurstelling meewerken, maar dat gaat niet altijd op. In elk geval zijn herseninfarctjes of gebruik van medicijnen vaak de oorzaak van veranderd gedrag. Tenslotte: de maatschappij verandert voortdurend. Ouderen kunnen het op een gegeven moment niet allemaal meer bijbenen. Het verkeer is ingewikkeld geworden, geld ophalen, belastingzaken, gebruik van mobiles en computers, ingewikkelde apparatuur, veel engelse woorden in de taal, ingewikkeld winkelen waarbij je alles zelf moet uitzoeken, enz. enz. Dat frustreert en kan ook aanleiding zijn voor agressief gedrag. Het is weer eens en..en.. en.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100