heeft het zin om aangifte te doen in het verkeer tegen de politie (bumperkleven)?

laatst op de snelweg was een politieauto hevig aan het bumperkleven (een zware overtreding dus) toen ik maar toen het mogelijk was uitweek naar links ging hij er vol snelheid vandoor. minimaal 140 waar 100 is toegestaan. hij voerde geen sirenes en ik kon zien dat hij niemand achtervolgde om aan te houden. heeft het zin om dit te melden bij de politie?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, dat heeft geen zin. De politie mag in sommige gevallen ook zonder signalen met spoed rijden. Jij kunt niet beoordelen of er een overtreding begaan is. Maar al was dat wel het geval, dan heeft aangifte doen van een verkeersovertreding ook weinig zin.

Bronnen:
https://www.politie.nl/themas/bevoegdheden...

De politie heeft een wettelijke vrijstelling gekregen om van de algemene verkeersregels af te wijken, als dit nodig is voor het werk. In de vrijstelling staat dat de ambtenaar van politie vrijstelling heeft van de bepalingen in het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. De politie mag uitsluitend met toestemming van de meldkamer gebruikmaken van optische en geluidssignalen. Deze toestemming wordt niet gegeven als bijvoorbeeld een andere hulpdienst al aanwezig is. Bijvoorbeeld bij gijzelingen, overvallen, inbraken en zelfdodingen rijdt de politie met de grootst mogelijke spoed zonder optische en geluidssignalen. Hiermee kan worden voorkomen dat de situatie (nog) erger wordt of om de kans te vergroten de daders op heterdaad aan te kunnen houden. Misschien is het voor u handig om deze situatie te melden, zodat men u tekst en uitleg zou kunnen geven en u meer begrip krijgt voor het handelen van de politie tijdens de omstandigheden zoals u deze hebt ervaren.

Bronnen:
http://wetten.overheid.nl/BWBR0004825/2014...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Voorrangsvoertuig

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100