Waarom is in de middeleeuwen de meeste romeinse invloed niet gebleven, In principe was het toen beter (buiten slavernij om)?

Buiten de slavernij om, was het in het romeinse tijdperk toch beter dan de situatie in de middeleeuwen, hoezo is deze invloed vergaan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Romeinse kennis in Noord-Europa verdween grotendeels, veel boeken rotten weg en werden niet overgeschreven omdat weinig mensen konden schrijven. Geestelijken, degenen die in de Middeleeuwen zo'n beetje als enige konden schrijven, schreven weinig boeken over van de Romeinen, waardoor veel kennis verging. Om het antwoord te kunnen begrijpen moet je eerst een beetje verdiepen in de val van het Romeinse rijk. Lees ook: http://nl.wikipedia.org/wiki/Grote_Volksverhuizing Naderhand zul je mijn antwoord wel begrijpen.

Hoezo beter? Het op de pijnbank leggen was een romeinse traditie; wel 's van de Tarpeïsche rots gegooid? Met al je nageslacht er vanaf gegooid omdat je als ouder ter dood veroordeeld was? Hoezo beter?

moge het toeval zijn : rotterdam centrum stond voor het bombardement vol met gebouwen geinspireerd door romeinse architectuur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100