Klopt het dat iedereen iets goeds in zich heeft?

Ik hoor vaak dat iedereen iets goeds in zich heeft klopt dat?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat klopt. Je moet het alleen in je zelf naar boven halen. Én het wíllen!

ja dat klopt, de ene meer dan de ander. sommigen weten het niet van zichzelf maar echt elk mens wat iets goeds in zicht

Absoluut. Dat is zelfs mijn uitgangspunt. Zelfs bij de grootste misdadiger kunnen die ouders nog zeggen dat het in wezen een goed kind was en dat hij van dieren hield, maar.... Het leven, je afkomst, je vrienden en omgeving, je aanleg: allemaal factoren voor wat er uit jou groeit. Bij sommigen gaat het vreselijk mis in het leven. Maar bij velen blijven de goede eigenschappen, blijft het goede karakter duidelijk aanwezig.

Ja hoor, de mens is goed............, alleen dat doet hij niet altijd!

Daar ben ik niet mee akkoord. Bijvoorbeeld een Ted Bundy die zelf beweerd dat hij meer dan 100 vrouwen heeft vermoord. Of die Britse kinderverkrachter die zijn slachtoffertjes dan ook nog bijt om het HIV virus door te geven. Hij kwam in België een kind zoeken om "zich eens goed uit te leven". Het zal je kindje maar zijn! Sorry hoor, maar je kan ook overdrijven met in iéder mens iets goeds te zien.

Ja, iedereen heeft altijd het beste voor... Zichzelf. Daar kunnen anderen het niet altijd mee eens zijn. En soms zie je niet dat iets goeds is. Dan lijkt het slecht, maar in feite is het dan juist goed. Zoals bijvoorbeeld een vader die zijn kind mentaal ondermijnt. Terwijl die vader juist zijn zoon wil opvoeden zodat hij voor zichzelf kan leren opkomen. Die zoon kan misschien pas decennia later inzien dat dit voor hem een levensles was. Pas dan kan hij eindelijk gaan leren om zijn vader te 'bedanken'.

Absoluut, sterker nog volgens mij is ieder mens goed. Hij handeld er alleen niet altijd naar. Maar dat komt ook door de invloed die we krijgen door het milieu waarin we worden geboren en de invloeden die de maatschappij op ons heeft. Zo leuk is die maatschappij vaak niet. Maar in wezen hebben we allemaal de zelfde behoefte. We willen het gevoel hebben dat we de moeite waard zijn, want iedereen vind zichzelf de moeite waard, maar als de rest van de maatschappij je dat gevoel niet geeft, is het moeilijk om goed te doen, dan wordt je bevestigd in iets wat je van oorsprong niet bent. Toegevoegd na 1 minuut: En dan is de kans dat je slechte dingen doet veel groter. Oordeel over mij ik zal je niet veroordelen.

Geen mens is door en door slecht..de mensen die als slecht bestempeld worden zie ik een beetje als 'verdwaalden' Vaak zijn de omstandigheden waarin ze opgegroeid zijn een zware last voor hun leven en dat van anderen.. Ik ga graag van het goede in de mens uit en ik ben daarin eigenlijk ook nooit echt teleurgesteld geworden. Groet, Ton

Ja, in essentie heeft iedereen een goede kern. invloeden van buitenaf zoals opvoeding of geboorteplaats, vrienden karma etc hebben natuurlijk wel veel invloed. uiteindelijk heeft iedereen zelf de keuze hoe hij dingen doet, en sommige keuzes zijn absoluut te veroordelen, dat zeker wel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100