Was prins Bernhard een dierenliefhebber?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Iemaqnd die werkelijk van dieren houd maakt er geen hobbie van op ze af te knallen. Hij was hooguit leifhebber van een lekker dier op zijn bord.

De SP had dierenliefhebber prins Bernhard eerder een brief gestuurd waarin hem werd gevraagd het Wereld Natuur Fonds (WNF) te bewegen krachtiger stelling te nemen tegen de jacht op een miljoen zadelrobben en klapmutsen aan de Canadese oostkust. Prins Bernhard is president bij de Nederlandse tak van het WNF. Dit is een eretitel. Hij is bovendien een van de oprichters van de internationale tak. lijkt me wel dus.

Bronnen:
http://forum.www.trosradar.nl/viewtopic.ph...

Ja, hij was dol op OLIFANT'N.

Zijn meest favoriete land was Afrika, hij ging daar vaak genieten van alles wat er in het wild rondliep.

Niet echt. Dat de prins in Afrika altijd een camera bij de hand had, betekende echter niet dat hij het jachtgeweer had opgeborgen. Onder de deze week openbaar verstuurde rouwbetuigingen is er ook een van de Koninklijke Nederlandse Jagers Vereniging (KNJV) waarvan Bernhard vanaf 1949 beschermheer was. De prins is 'de verpersoonlijking van de stelling dat jacht en natuurbeheer in elkaars verlengde liggen', aldus de KNJV. Want Bernhard bleef jagen, ook toen hij internationaal president werd van het Wereldnatuurfonds en ook nadat hij die functie in 1974 wegens de Lockheed-affaire had moeten neerleggen. Hij beschouwde zijn twee liefhebberijen niet strijdig met elkaar. Al in de jaren dertig ging Bernhard te paard op zwijnenjacht in Marokko, gewapend met een speer. En na een van zijn laatste reizen door Afrika stelde de Afrikaanse wildparkdirecteur Ted Reilly vast dat Berhard nog altijd 'uren kon praten over de jacht, hoewel het voor hem vooral een manier was om in de natuur te zijn.'

Bronnen:
http://www.volkskrant.nl/binnenland/articl...

Hij was gek op vijf dingen: vliegen, snelle auto’s, vrouwen, toelage en smeergeld. Geen slechte combinatie. De rest van zijn activiteiten waren hobby’s.

Bronnen:
eigen bron

niet echt aangezien hij zelf jaagde, wel was hij gek van de natuur van afrika.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100